Ga direct naar inhoud

Kwade denken en kunstvervalsing

VR 22 NOV / 11 & 20 U / FILM
Big eyes

Wie is de werkelijke kunstenaar?

Tim Burton verfilmde het levensverhaal van kunstenaarskoppel Margaret en Walter Keane, die in de jaren '50 en '60 razendpopulair waren met hun schilderijen van kinderen met grote ogen. Walter strijkt alle eer op maar het blijkt dat Margaret de daadwerkelijke maker is van de schilderijen.

Big eyes
ZA 23 NOV / 20.30 U / THEATER
Berlin / Het Zuidelijk Toneel - True copy

Wat is echt en wat is nep?

De Nederlandse en Vlaamse pers was lovend over True copy, deze docutheatervoorstelling over de grootste meestervervalser van deze eeuw, Geert Jan Jansen.

Berlin - True copy
ZO 24 NOV / 15.30 U / LITERATUUR
Lit! samen met Avanti

Dubbellevens van Nederlanders met andere achtergronden

Deze middag bespreken we op het eerste gezicht twee totaal verschillende boeken, De bananengeneratie van Pete Wu en Op zoek naar Karadzic van Zvezdana Vukojevic. De overeenkomst tussen de twee schrijvers is dat zij beide tijdens het proces van het schrijven worstelden met hun achtergrond.

Lit! 24 november 2019
DO 28 NOV / 20.30 U / THEATER
Bo Tarenskeen - Heidegger

Poëtische solo over filosofische vragen

Met Heidegger maakt toneelspeler, schrijver, regisseur en medeoprichter van Theater Na de Dam Bo Tarenskeen zijn derde solo over het kwade denken. Tarenskeen werkt ditmaal samen met beeldend kunstenaar Roosmarijn Pallandt. Haar prachtige natuurfoto's zorgen voor een interessant contrast met het het hoofd die de wereld verraadt.

Bo Tarenskeen - Heidegger
VR 29 NOV / 11 & 20 U / FILM
The missing picture

Maar liefst ★★★★★ van het Parool, Volkskrant en NRC Handelsblad

De Filmkrant: 'Deze film met superlatieven aanbevelen zou vals voelen, want grote woorden schieten eigenlijk te kort. The Missing Picture moet simpelweg bekeken en doorleefd worden. Het is een van de essentiële films van onze tijd.' - ★★★★★

The missing picture

Deel dit artikel