Ga direct naar inhoud

NU TE ZIEN

Zaterdag 11 mei t/m zaterdag 12 oktober 2024

SARAH CARLIER - FROM JESUS TO DINOSAUR 

Overzichtstentoonstelling van de Vlaamse fotografe/beeldend kunstenaar Sarah Carlier (1981).

Sarah Carlier presenteert in een black box een video-installatie met een bloemlezing uit ouder werk: Only Jesus Saves. Te zien is een vierschermige video-installatie die eerder gepresenteerd werd in de expositieruimte LhGWR in Den Haag.

Ook zijn er beelden te zien die zij tijdens de Covid-periode maakte in het zelf benoemde Haags Organisch Openlucht Volks Museum (HOOVM): foto’s van de vergankelijke sculpturen die wandelaars aldaar hadden gemaakt van takken, boomstammen en mos. Een aantal van deze fascinerende creaties van anonieme kunstenaars waren al tijdens Narratives of Nature in 2021 te zien in Corrosia Expo.

Tenslotte zie je ook nieuw werk. Carlier laat in een overzichtskabinet werken zien waarmee zij nu bezig is; het work-in-progress Muddy Pink Dinosaur. Een project dat ze startte tijdens een residentieperiode bij Noorderlicht te Groningen en welke ook navolging had in Den Haag en hopelijk in de nabije toekomst ook in Almere. In Corrosia Expo toont ze haar kabinet voor het eerst. Deze biedt een prachtig inzicht van hoe ze zich laat inspireren, hoe creatieve verbindingen en verzamelingen kunnen leiden tot nieuwe speelse werken.

Hoewel het werk van Sarah Carlier op het eerste zicht verschillende media en situaties toont gaat het telkens opnieuw over eenzelfde onderwerp; het menselijk functioneren binnen een samenleving die constant in verandering is. Na haar opleiding aan de Avans Hogeschool in Breda en de Haagse Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst in Den Haag was haar werk te zien in solo-exposities in Amsterdam en Den Haag en diverse internationale groepsexposities.

Expo open: DI T/M ZA 12 tot 17 U
Toegang: gratis

From Jesus to Dinosaur | Sarah Carlier | Expo | moderne kunst | almere | haven