Ga direct naar inhoud

KROOST

KROOST is hét jeugdfestival van Almere tijdens de schoolvakanties
De nieuwe KROOST staat al weer voor de deur!

Wat is er deze herfstvakantie te doen in Corrosia Theater, Expo & Film? Heel veel! Een filosofische theatervoorstelling en heel veel leuke films, want we zijn dit jaar weer Cinekid locatie! Verder hebben we leuke workshops in samenwerking met De Nieuwe Bibliotheek en Buurtcentrum De Schoor. Dus hup van je bank en hop naar Corrosia!

THEATER / Wie jij dAn wel niet bent 9+

de zaak A

DI 18 OKT / THEATER / 15 U
De ZAAk A / Annelies Appelhof - Wie jij dAn wel niet bent 9+

Kan je kiezen wie je bent? Dat is de centrale vraag in Wie jij dAn wel niet bent. In een ontregelend uurtje denk-spektakel ben je te gast bij de ‘Prinses Amalia Kennismakingstournee’ langs de Nederlandse theaters. Maar in plaats van te vertellen wie prinses Amalia denkt wie ze is, stelt ze het publiek de vraag: kan je kiezen wie je wilt zijn? Super goeie vraag! Wat denk jij?

Kaarten: €7,50

FILM / Met je hoofd in de wolken 4+

ochtendgloren

WO 19 OKT / CINEKID FILM / 11 U

Met je hoofd in de wolken is een korte film compilatie met uiteenlopende verhalen uit de hele wereld, speciaal geselecteerd voor de allerkleinsten. In deze films lopen de personages soms letterlijk en figuurlijk met hun hoofd in de wolken!

Kaarten: € 5

FILM / Robotbroer 8+

robotbroer

WO 19 OKT / CINEKID FILM / 14 U

Een beetje sciencefiction, want deze film speelt zich af in een utopische toekomst waarin de klimaatcrisis is opgelost, mensen in harmonie leven met de natuur en robots werken als persoonlijke assistenten. Dat klinkt bijna te mooi om waar te zijn… En dat is het ook voor de 12-jarige Alberte. Haar leven is nog steeds beroerd omdat haar robot Robbi hopeloos is verouderd. Als Alberte voor haar verjaardag het nagelnieuwste en bijna mensachtige robotmodel Konrad cadeau krijgt, lijkt alles te veranderen. Maar worden Alberte en Konrad wel echte vrienden?

Kaarten: € 5

FILM / Nachtwoud 10+

nachtwoud

DO 20 OKT / CINEKID FILM / 14 U

Pauls vader is een jaar geleden spoorloos verdwenen en volgens pestkoppen op school was hij een freak. Dus het advies wat Paul’s vader altijd gaf: “Trek je niets aan van wat mensen zeggen”, valt Paul zwaar. Als hij een geheimzinnig aantekenboek van zijn vader vindt, gaat hij samen met zijn vriend Max stiekem op pad, zijn vader achterna. De bergtocht die volgt is moeilijker en gevaarlijker dan verwacht en het wordt een tocht die ze nooit zullen vergeten. Nachtwoud is een prachtige avonturenfilm over een jongen die zijn vader heel erg mist…

Kaarten: € 5

FILM / Mini-Zlatan & oom Bestie 6+

Zlatan

VR 21 OKT / CINEKID FILM / 14 U / € 5
Ella kijkt ernaar uit om een week alleen met haar favoriete oom Tommy door te brengen. Maar de komst van Tommy's nieuwe vriend Steve gooit roet in haar eten! Daarom is Ella vastbesloten om van Steve af te komen. Hoe ze dat doet? Kom naar deze film en je weet het!

Kaarten: € 5

Nog meer leuke dingen

WO 19 OKT, DO 20 OKT & VR 21 OKT / CINEKID MEDIALAB / 13 U / GRATIS
Knutselworkshop 6+
Voorafgaand aan de films Robotbroer, Nachtwoud en Mini-Zlatan & Oom Bestie kun je tussen 13 U en 14 U gratis meedoen in het Cinekid MediaLab aan een korte maakworkshop. Hier ga je zelf experimenteren met oude en nieuwe technieken uit de filmwereld. Locatie: Corrosia Café

WO 19 OKT / VOORLEZEN / 10.30 U / GRATIS
Voorlezen 4+
Wat is er leuker dan lekker zitten en luisteren naar een mooi verhaal? Daarom leest De Nieuwe Bibliotheek voor. Iedereen vanaf 4 jaar is welkom. Ga dus lekker zitten en laat je meevoeren. En wie weet krijg je de smaak te pakken en ga je met een hele stapel bieb-boeken naar huis. Kun je zelf ook lekker lezen. Locatie: Theaterzaal Corrosia.

WO 19 OKT / GRAFFITI WORKSHOP / 12:15 U & 15.30 U / € 1
Graffiti workshop 8+
Een uur lang lekker experimenteren met nieuwe graffiti-en tekentechnieken. Onder leiding van een kunstenaar ontwerp je zelf een graffitikunstwerk. Locatie: Buurtcentrum De Schoor in Corrosia.