Ga direct naar inhoud

Enter Almere Haven

Festival dóór de wijk
Op zaterdag 6 & zondag 7 juni 2020 v
an 12.00 tot 23.00 uur in Haven Centrum, De Wierden/Laren & De Meenten/Grienden

Volg het proces naar het festival via Instagram en Facebook. Het volledige programma verschijnt binnenkort op de website.

Almere Haven krijgt een nieuw festival: Enter Almere Haven. Onder aanvoering van buurtbewoners werkt Corrosia Theater, Expo & Film twee jaar lang toe naar een festival dat in juni 2020 gelijktijdig in drie wijken van Almere Haven plaatsvindt. Enter Almere Haven werkt volgens een uniek format: wijkbewoners programmeren, produceren en promoten hun eigen festival. Zij zijn het die de inhoudelijke knopen doorhakken. Enter Almere Haven is een festival voor jong en oud. Corrosia wil met Enter Almere Haven kunst in vele handen leggen.

Het festivalprogramma is rond
Het festivalprogramma is rond en gepresenteerd. Vanaf nu worden de geprogrammeerde acts verdeeld in een blokkenschema. Eind januari volgen de wijkfestivalteams hier een workshop over. Hierna lichten we elke week een programma onderdeel uit.

Presentatie Enter festivalprogramma

Wat eraan voorafging

Het traject van Enter Almere Haven startte in februari 2019 met een oproep aan professionele makers op het gebied van theater, beeldende kunst, film, circus, muziek en dans. Uit de ingezonden plannen en projecten stelde een redactieraad van tien Almeerders een catalogus samen die begin oktober feestelijk is gepresenteerd.
Bewoners uit de deelnemende wijken, De Meenten/Grienden, De Wierden/Laren en Haven Centrum, kozen hun festivalprogramma uit deze catalogus. Een kritische kijk op artistieke inhoud, diversiteit van disciplines, aantrekkelijkheid voor verschillende doelgroepen en praktische haalbaarheid vormden het uitgangspunt. Daarbij stonden vragen centraal als: ‘Hoe maken we een verbindend cultureel programma dat voor alle Havenaren toegankelijk is?, Hoe maken we het festivalprogramma in de drie wijken tot een samenhangend geheel?, Op welke plek worden de programmaonderdelen geprogrammeerd? en Wie kunnen we betrekken bij het festivalprogramma?’. Kortom, een hele puzzel!

Meedoen
In het voorjaar van 2020 gaan de wijkteams, in samenwerking met Corrosia, het festival verder produceren en promoten. Wil je meewerken, ken je iemand die dit geweldig zou vinden of heb je een mooi idee voor het festival, stuur dan zo snel mogelijk een mailtje naar enter@corrosia.nl. Iedereen, jong en oud, is welkom. We zijn nog op zoek naar buurtbewoners die willen helpen met de aankleding, communicatie, randprogramma, opbouw et cetera. Er zijn geen eisen verbonden aan het minimum aantal uur wat je beschikbaar moet zijn.

Volg Enter
Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom Enter door ons te volgen op Instagram of lid te worden van onze Facebookgroep.

Neem voor vragen of meer info contact op met Lourens Formsma van Corrosia Theater, Expo & Film: via enter@corrosia.nl of 036-52159 29 .

Enter Almere Haven wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie, VSBfonds, Gebiedskantoor Almere Haven, de Rabobank, het Prins Bernhard Cultuurfonds en is geïnspireerd op het succesvolle Brusselse ENTER BXL van Démos.

festival Enter Almere Haven