First Friday

FIRST FRIDAY: DRINKS-MUSIC-ART

Een viertal jonge, enthousiaste kunstliefhebbers krijgt de kans om iedere eerste vrijdag van de maand een avondvullend programma te organiseren binnen de muren van Corrosia Theater, Expo & Film. Het publiek krijgt een diverse en prikkelende avond aangeboden, waarbij gezellig kletsen met een drankje in de hand en genieten samengaat met kunst kijken en beleven.

De avond
Een echte First Friday kenmerkt zich door een aantal dingen: het is een avond waarbij altijd verschillende kunstdisciplines aan bod komen. Zo wordt spoken word afgewisseld met mime, afgesloten door een film en ondersteund door een band. Dit alles aan de hand van een wisselend thema en in een ongedwongen sfeer. Daarnaast krijgen jonge kunstenaars de mogelijkheid om hun werk te laten zien en zich verder te ontwikkelen in het kunstenveld. Binnen de programmering ligt de focus op kwaliteit en de werken moeten prikkelen, verrassen en vernieuwend zijn.

Team First Friday
Sylvia, Eline, Charlotte en Roselinde vormen samen het nieuwe First Friday-team dat vanaf september 2017 Corrosia overneemt. Theaterliefhebber Sylvia is afgestudeerd dramaturg en heeft een scherp oog voor detail. Kunstkenner Charlotte studeerde cultuurgeschiedenis en is thuis in alle kunstvormen. Muziekwetenschappen-studente Roselinde brengt een dosis muzikale kennis aan boord en actrice en zangeres Eline is niet alleen thuis in het muziektheatervak maar studeert ook literatuur- en cultuurwetenschap. Samen vormen zij een gemêleerd gezelschap en willen ze niets liever dan zes edities lang hun passie voor kunst en cultuur delen en daar ook nog eens een hele gezellige avond omheen creëren! 

Laatste editie:
2 februari 2018

Houd de agenda en de Facebookpagina van First Friday in de gaten voor updates over het programma. Volg First Friday ook op Twitter, Instagram en Facebook!

First Friday wordt mogelijk gemaakt door Fonds voor Cultuurparticipatie, VSBfonds en Gemeente Almere

First Friday team 2017