Ga direct naar inhoud

Enter Almere Haven

Enter wordt verplaatst

Nieuwe datum volgt
Met pijn in het hart heeft Corrosia moeten besluiten om Enter Almere Haven te verplaatsen. Het festival, dat op 6 en 7 juni zou plaatsvinden, wordt georganiseerd door vele handen en hoofden. Het verbod op bijeenkomsten tot 1 juni betekent dat er te weinig tijd zou zijn om het festival verder te ontwikkelen samen met Almeerders. We houden u uiteraard op de hoogte als er een nieuwe datum is gevonden.

Festival dóór de wijk
Enter Almere Haven vindt plaats in een nader te bepalen weekend in 2020 in Haven Centrum, De Wierden/Laren & De Meenten/Grienden. Volg het proces naar het festival via Instagram en Facebook. Het volledige programma verschijnt binnenkort op de website.

Enter Almere Haven is op zoek naar vrijwillige manusjes-van-alles, rauwdouwers, creatievelingen, gastvrouwen, gastheren, horecaliefhebbers en promoters! Het nieuwste festival van Almere, geprogrammeerd en geproduceerd door buurtbewoners uit Almere Haven, zoekt op verschillende gebieden vrijwilligers. Naar aanloop van het festival worden verschillende trajecten in gang gezet waarbij bewoners samen bijvoorbeeld aan de aankleding van het festival werken. Iedereen uit heel Almere kan zijn of haar steentje bijdragen aan dit festival. Enter vindt plaats op vrijdag 6 en zaterdag 7 juni 2020 in drie verschillende wijken in Almere Haven.

Draag jouw steentje bij

Ben je er niet vies van om je kracht in te zetten om spullen van hot naar her te sjouwen? Wil je ervoor zorgen dat de aankleding van het festival er tiptop uitziet? Of wil je iedereen laten weten dat het festival er is? Dan zijn we op zoek naar jou! Draag jouw steentje bij aan een succesvol festival dóór Haven Centrum, De Meenten/Grienden en/of De Wierden/Laren.

Scroll naar beneden op je op te geven!

De Grote Buurtparade Almere Haven

Over Enter Almere Haven

Almere Haven krijgt een nieuw festival: Enter Almere Haven. Onder aanvoering van buurtbewoners werkt Corrosia Theater, Expo & Film twee jaar lang toe naar een festival dat in juni 2020 gelijktijdig in drie wijken van Almere Haven plaatsvindt. Enter Almere Haven werkt volgens een uniek format: wijkbewoners programmeren, produceren en promoten hun eigen festival. Zij zijn het die de inhoudelijke knopen doorhakken. Enter Almere Haven is een festival voor jong en oud. Corrosia wil met Enter Almere Haven kunst in vele handen leggen.

enter almere haven

Het festivalprogramma is rond

Het festivalprogramma is rond en gepresenteerd. Vanaf nu worden de geprogrammeerde acts verdeeld in een blokkenschema. Eind januari volgen de wijkfestivalteams hier een workshop over. Hierna lichten we elke week een programma onderdeel uit. Lees hier het artikel dat Almere Deze Week over ons heeft geschreven.

Presentatie Enter festivalprogramma

Wat eraan voorafging

Het traject van Enter Almere Haven startte in februari 2019 met een oproep aan professionele makers op het gebied van theater, beeldende kunst, film, circus, muziek en dans. Uit de ingezonden plannen en projecten stelde een redactieraad van tien Almeerders een catalogus samen die begin oktober feestelijk is gepresenteerd. 

Bewoners uit de deelnemende wijken, De Meenten/Grienden, De Wierden/Laren en Haven Centrum, kozen hun festivalprogramma uit deze catalogus. Een kritische kijk op artistieke inhoud, diversiteit van disciplines, aantrekkelijkheid voor verschillende doelgroepen en praktische haalbaarheid vormden het uitgangspunt. Daarbij stonden vragen centraal als: ‘Hoe maken we een verbindend cultureel programma dat voor alle Havenaren toegankelijk is?, Hoe maken we het festivalprogramma in de drie wijken tot een samenhangend geheel?, Op welke plek worden de programmaonderdelen geprogrammeerd? en Wie kunnen we betrekken bij het festivalprogramma?’. Kortom, een hele puzzel!

Volg Enter

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom Enter door ons te volgen op Instagram of lid te worden van onze Facebookgroep.

Neem voor vragen of meer info contact op met Lourens Formsma van Corrosia Theater, Expo & Film: via enter@corrosia.nl of 036-52159 29 .

Enter Almere Haven wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie, VSBfonds, Gebiedskantoor Almere Haven, de Rabobank, het Prins Bernhard Cultuurfonds en is geïnspireerd op het succesvolle Brusselse ENTER BXL van Démos.

Voor Enter Almere Haven zijn wij op zoek naar vrijwilligers! Alle handjes en alle beetjes helpen. Hieronder staan een aantal omschrijvingen van het soort vrijwilliger die wij zoeken. Maar dat betekent niet dat als er niks tussen staat waarin jij je herkent, je niet mee kunt helpen. Wil jij graag iets anders betekenen voor dit festival? Laat het ons dan ook weten!

Vrijwilligers gezocht: manusjes-va- alles en rauwdouwers
Kun jij goed overweg met hamers en spijkers? En ben je er niet vies van om je kracht in te zetten om spullen van hot naar her te sjouwen? Dan is dit iets voor jou! Voor de op- en afbouw van Enter zijn wij op zoek naar vrijwilligers.

Klusperiode: medio april worden er in de maaklabs allerlei attributen in elkaar getimmerd.
Op- en afbouw periode: vrijdag 5 juni begint de opbouw, op zaterdagochtend 6 juni gaan we hiermee verder. Nadat het festival is afgelopen, starten we met de afbouw op zondag 7 juni.

Vrijwilligers gezocht: Creatievelingen
Is aankleding helemaal jouw ding? Hou je ervan om creatief bezig te zijn en wil je deze kracht inzetten om het Enter Almere Haven mooi aan te kleden. Dan voel jij je op je plek bij het team van de aankleding.

Periode: medio april tot en met april zijn er zes verschillende maakdagen waar je aan mee kunt doen.

Vrijwilligers gezocht: Gastvrouw/heer
Ben je gek op mensen en kun je goed vertellen? En wil jij jouw steentje bijdragen aan een tof festival dóór de wijken? Dan ben jij de gastvrouw of gastheer die nodig is op het festival!

Periode: zaterdag 6 en zondag 7 juni.

Vrijwilliger gezocht: Horeca
Hou jij van ouderwetse gezelligheid, lekker eten en drinken? Dan ben jij precies wie het festival zoekt! Tijdens het Enter Almere Haven kunnen wij namelijk heel wat horecahandjes gebruiken. Biertjes tappen, lunch voor de vrijwilligers aan het uitdelen bent, als je er maar voor zorgt dat iedereen geniet van lekker eten en drinken.

Periode: zaterdag 6 en zondag 7 juni.

Vrijwilligers gezocht: Promoters
Om het festival goed onder de aandacht te krijgen bij alle bewoners uit Almere Haven en omstreken, is er promotie nodig. Daar kan het festival jouw hulp goed bij gebruiken. Loop je graag rond in de wijken én wil je tegelijk affiches en folders afleveren? Dan is dit iets voor jou!

Periode: vanaf medio april beginnen we met het verspreiden van affiches en folders. Dit zullen enkele middagen zijn tot aan het festival.
Je kunt nog 3000 karakters invoeren
Je kunt nog 3000 karakters invoeren
Je kunt nog 3000 karakters invoeren
Je kunt nog 3000 karakters invoeren
Je kunt nog 3000 karakters invoeren