Ga direct naar inhoud

Debuterend talent

De herfst is officieel begonnen en ook bij Corrosia zijn we los! Deze zaterdag zijn wij aanwezig tijdens het Uitfestival Almere in Almere Centrum. Theatercollectief Dood Paard laat een voorproefje zien van hun jeugdvoorstelling Het raadsel van alles wat leeft (11+). Tussen 11.30 en 15.30 uur te zien in de Kleine Zaal van het KAF.

Met de eerste dansvoorstelling van het seizoen aanstaande zaterdag starten we tegelijkertijd ook met de Danskijkclub. Gedurende de Danskijkclub wordt je door dansexpert Zeynep Gündüz meegenomen naar acht bijzondere dansproducties bij KAF en bij Corrosia. Blueprint on memory aanstaande zaterdag is de eerste van de reeks. Deze spannende voorstelling over geheugenverlies is een mix van video, live projectie, muziek, tekst en live projectie.
Voor alle theaterliefhebbers is binnenkort Het Debuut te zien bij Corrosia. Het Debuut, drie korte theatershows van net afgestudeerd talent, is in de Volkskrant recentelijk benoemd als 'een van de beter bewaarde geheimen van het Nederlands theater'.

Het eerste weekend van oktober wordt een bijzonder weekend. Zaterdag 5 oktober opent de nieuwe expositie Drift van de bekende kunstenares Roos van Geffen. Afgelopen zomer is zij in gesprek gegaan met tienjarigen over de toekomst van Almere. Dit resulteerde in een expositie met 25 indringende portretten, drijvend in de gracht achter de Raadhuisbrug. 

Op zondag 6 oktober wordt de kunstcatalogus van het Enter Almere Haven gepresenteerd. Enter is het nieuwe kunstenfestival wat in drie verschillende buurten in Haven in juni 2020 gaat plaatsvinden.

VR 27 SEP & VR 4 OKT / 11 U & 20 U / FILM
Franse feelgood en kostuumdrama

Elke vrijdag, 's ochtends en 's avonds, toont Corrosia de mooiste en meest uitdagende films. Met aankomende vrijdag Le Grand Bain (12+),  een Franse feelgoodfilm over een synchroonzwemteam bestaande uit mannen van middelbare leeftijd.
Vrijdag 4 oktober tonen we kostuumdrama ten top, namelijk Mary Queen of Scots (16+). Een film over twee jonge koninginnen die zowel met angst als met fascinatie tegen elkaar opkijken. Wie wint de troon van Engeland?

Le Grand Bain
ZA 28 SEP / 20.30 U / DANS
WArd/waRD - Blueprint on Memory

Als onze herinneringen ons maken wie we nu zijn: wie zijn we dan als er hiaten vallen? Wat als het geheugen hapert? Wanneer herinneringen bewust verdrongen worden? Of onbewust verdwijnen?

In Blueprint on Memory lopen video, live projectie, muziek, tekst en emoties door elkaar en worden samen één.

Blueprint on Memory
DO 3 OKT / 20.30 / THEATER
Rudolphi Producties - Het Debuut

Volgens de Volkskrant 'een van de beter bewaarde geheimen van het Nederlandse theaterveld'.
Met Het Debuut krijg je drie theatervoorstellingen voor de prijs van één. Aanstormend talent laten hun afstudeerwerk zien, twee solo's en één voorstelling gebaseerd op ervaringen in een verzorgingsflat.

Het Debuut 2019
WO 2 OKT / 20.30 U / THEATER
Stichting Tweeheid - Een heilige avond (try-out)

Heiligt het doel de middelen? Deze Kafka-achtige politieke toneelthriller geeft je misschien het antwoord.
Een heilige avond is het nieuwe toneelstuk van de internationale bestsellerauteur/filosoof Daniel Kehlmann.

Stichting Tweeheid - Een Heilige Avond
ZA 6 OKT / 15 U / EXPO
Roos van Geffen - Drift

Deze zomer maakte kunstenaar Roos van Geffen een werk over de toekomst van Almere. Drift, een tentoonstelling onder water, opent op zaterdag 5 oktober om 15.00 uur en is te zien tot 5 november.

Drift Roos van Geffen - stadsvernieuwing Haven
ZO 7 OKT / 15 U / FESTIVAL
Presentatie catalogus Enter Almere Haven

De wijken aan zet

Enter Almere Haven is hét nieuwe festival van Almere Haven, dat samen met inwoners van de stad wordt geprogrammeerd, geproduceerd en gepromoot.

De festivalcatalogus van Enter Almere Haven is klaar. Op zondagmiddag 6 oktober wordt de catalogus feestelijk gepresenteerd aan alle betrokkenen en andere geïnteresseerden in de theaterzaal van Corrosia Theater, Expo & Film. Na afloop van de presentatie zal een expositie met het keuzeprogramma voor de wijken met een feestelijke borrel worden onthuld in het Enterhoofdkwartier De Roef.

Logo Enter Almere Haven

Deel dit artikel