Ga direct naar inhoud

Danskijkclub Almere

NOG MEER GENIETEN VAN DANS

Na een succesvolle eerste editie start in oktober 2018 de tweede editie van Danskijkclub Almere! In deze cursus rekent theaterwetenschapper en journalist Alexander Hiskemuller (o.a. Trouw) voorgoed af met het vooroordeel dat dans ‘moeilijk’ zou zijn.

Exclusieve inkijk
Wil je kennismaken met dans of ga je al graag naar dansvoorstellingen en wil je er meer over weten? Dan is dit je kans. Samen met de andere deelnemers bezoek je vier uiteenlopende hedendaagse dansproducties, afwisselend in Corrosia en Kunstlinie Almere Flevoland (KAF). Vooraf krijg je tools aangereikt hoe naar dans te kijken en natuurlijk worden de achtergrond en historische context van de voorstelling besproken. De choreografieën geven een mooi beeld van de laatste dansontwikkelingen op de grote en kleine podia. Mis ‘m niet, deze exclusieve inkijk in de actuele Nederlandse danspraktijk.


Het programma:

- Vrijdag 5 oktober 2018 Papapa – Productiehuis Theater Rotterdam (KAF) 
- Donderdag 11 oktober 2018 Giovanni’s Room – Korzo producties / Ryan Djojokarso (Corrosia)
- Dinsdag 6 november 2018 Giselle – Het Nationale Ballet (KAF)
- Zaterdag 12 januari 2019 Flirt with reality – Another kind of blue / David Middendorp (KAF)
- Dinsdag 5 februari 2019 NachtHexen II – Burning Bridges / Jens van Daele (Corrosia)
- Vrijdag 8 februari 2019 Modern Samurai – ISH (KAF)
- Donderdag 4 april 2019 It’s going to get worse and worse and worse, my friend – Voetvolk / Lisbeth Gruwez (Corrosia)
- Dinsdag 23 april 2019 The Protagonist – Korzo Producties / Dunja Jocic (Corrosia)

Over de docent

Alexander Hiskemuller is freelance cultuurjournalist voor dagblad Trouw. Daarnaast schrijft hij voor diverse (cultuurvak)tijdschriften en heeft hij een tekstbureau: kooijman_hiskemuller. Voor week- en maanbladen als Margriet en WENDY verzorgt hij de testredactie. Het állerleukste vindt hij het overdragen van kennis over de dans als kunstvorm in 'dansland' Nederland. Eerder verzorgde hij kijkcursussen bij Het Nationale Ballet.

Alexander: ‘In de Danskijkclub gaan we kijken hoe we nóg meer van dans kunnen genieten. Dit doen we rond thema's, bijvoorbeeld 'emotie' of 'storytelling'. Aan de hand van het thema zoomen we in op de voorstelling en hoe we deze kunnen plaatsen in de dansgeschiedenis én de Nederlandse danspraktijk. Niet uitgesloten dat een danser uit de specifieke voorstelling daarover zelf komt vertellen!’


Aanmelden voor de Danskijkclub Almere kan via reserveren@corrosia.nl


Prijs: Regulier € 125 / bibliotheekpas € 110 / CorrosiaPas € 62,50 / actieprijs leden Club Corrosia € 100