Ga direct naar inhoud

Danskijkclub Almere

NOG MEER GENIETEN VAN DANS

Na een succesvolle tweede editie is het tijd voor een derde editie van Danskijkclub Almere! In deze cursus rekent theaterwetenschapper en journalist Alexander Hiskemuller (o.a. Trouw) voorgoed af met het vooroordeel dat dans ‘moeilijk’ zou zijn.

Over de docent
Alexander Hiskemuller is freelance cultuurjournalist voor dagblad Trouw. Daarnaast schrijft hij voor diverse (cultuurvak)tijdschriften en heeft hij een tekstbureau: kooijman_hiskemuller. Voor week- en maanbladen als Margriet en WENDY verzorgt hij de tekstredactie. Alexander vindt het overdragen van kennis over de dans als kunstvorm in 'dansland' Nederland het allerleukste dat er is. Eerder verzorgde hij kijkcursussen bij Het Nationale Ballet.

Alexander: ‘In de Danskijkclub gaan we kijken hoe we nóg meer van dans kunnen genieten. Dit doen we rond thema's, bijvoorbeeld 'emotie' of 'storytelling'. Aan de hand van het thema zoomen we in op de voorstelling en hoe we deze kunnen plaatsen in de dansgeschiedenis én de Nederlandse danspraktijk. Niet uitgesloten dat een danser uit de specifieke voorstelling daarover zelf komt vertellen!’

Exclusieve inkijk
Wil je kennismaken met dans of ga je al graag naar dansvoorstellingen en wil je er meer over weten? Binnenkort opent de inschrijving voor de danskijkclub 2019-2020. Samen met de andere deelnemers bezoek je vanaf oktober 2019 uiteenlopende hedendaagse dansproducties, afwisselend in Corrosia en Kunstlinie Almere Flevoland (KAF). Vooraf krijg je tools aangereikt hoe naar dans te kijken en natuurlijk worden de achtergrond en historische context van de voorstelling besproken. De choreografieën geven een mooi beeld van de laatste dansontwikkelingen op de grote en kleine podia. Mis ‘m niet, deze exclusieve inkijk in de actuele Nederlandse danspraktijk.