Danskijkclub Almere

NOG MEER GENIETEN VAN DANS

Corrosia Theater, Expo & Film heeft er weer een club bij: Danskijkclub Almere. In deze cursus rekent theaterwetenschapper en journalist Alexander Hiskemuller (o.a. Trouw) voorgoed af met het vooroordeel dat dans ‘moeilijk’ zou zijn.

Exclusieve inkijk
Wil je kennismaken met dans of ga je al graag naar dansvoorstellingen en wil je er meer over weten? Dan is dit je kans. Samen met de andere deelnemers bezoek je vier uiteenlopende hedendaagse dansproducties, afwisselend in Corrosia en Kunstlinie Almere Flevoland (KAF). Vooraf krijg je tools aangereikt hoe naar dans te kijken en natuurlijk worden de achtergrond en historische context van de voorstelling besproken. De choreografieën geven een mooi beeld van de laatste dansontwikkelingen op de grote en kleine podia. Mis ‘m niet, deze exclusieve inkijk in de actuele Nederlandse danspraktijk.


Het programma:

- Vrijdag 2 maart Inside out door Conny Janssen Danst (KAF)
- Dinsdag 20 maart Role model door DOX en Nbprojects (Corrosia)
- Zaterdag 21 apri Almost alive door Sandman/Sabine Molenaar (Corrosia)
- Woensdag 23 mei  GRIMM door ISH & Junior Company (KAF)


Over de docent

Alexander Hiskemuller is freelance cultuurjournalist voor dagblad Trouw. Daarnaast schrijft hij voor diverse (cultuurvak)tijdschriften en heeft hij een tekstbureau: kooijman_hiskemuller. Voor week- en maanbladen als Margriet en WENDY verzorgt hij de testredactie. Het állerleukste vindt hij het overdragen van kennis over de dans als kunstvorm in 'dansland' Nederland. Eerder verzorgde hij kijkcursussen bij Het Nationale Ballet.

Alexander: ‘In de Danskijkclub gaan we kijken hoe we nóg meer van dans kunnen genieten. Dit doen we rond thema's, bijvoorbeeld 'emotie' of 'storytelling'. Aan de hand van het thema zoomen we in op de voorstelling en hoe we deze kunnen plaatsen in de dansgeschiedenis én de Nederlandse danspraktijk. Niet uitgesloten dat een danser uit de specifieke voorstelling daarover zelf komt vertellen!’


Aanmelden voor de Danskijkclub Almere kan via reserveren@corrosia.nl


Prijs: Regulier € 50 / bibliotheekpas € 40 / CorrosiaPas € 25