Ga direct naar inhoud

Programma

Koop kaarten
  • woensdag 2 oktober 20.30 uur - 22.00 uur

Stichting Tweeheid - Een heilige avond (try-out)

TIKKENDE TIJDBOM?

Heiligt het doel de middelen? Deze Kafka-achtige politieke toneelthriller geeft je misschien het antwoord.

Anderhalf uur
Het is Kerstavond. Een vrouw, hoogleraar politieke filosofie, is uit haar taxi gehaald door de politie en wordt verhoord op het bureau. Haar ondervrager lijkt alles van haar te weten. Hij is ervan overtuigd dat zij samen met haar ex-man een terroristische aanslag heeft beraamd en dat precies om middernacht ergens in de stad een bom zal ontploffen. Of toch niet? Het is half elf, hij heeft slechts anderhalf uur om dat uit te vinden. Ondertussen tikt de klok onontkoombaar de tijd weg. Met Peter Bolhuis en Yvonne van den Hurk.

Bestsellerauteur
Een heilige avond is het nieuwe toneelstuk van de internationale bestsellerauteur/filosoof Daniel Kehlmann, onder meer bekend van de romans Het meten van de wereld, Roem en Tijl. Kehlmann zet in zijn toneelstuk de belangen van de staat in de strijd tegen terrorisme tegenover het recht op privacy van het individu. De regie is in handen van Ursul de Geer, ook bekend als acteur.

€ 17 / € 15, online € 16 / € 14

Nagesprek bij ‘Een Heilige Avond’
Omdat deze voorstelling ongetwijfeld veel stof tot discussie zal geven, wordt er een nagesprek gehouden. De burgemeester zal als verantwoordelijke voor de veiligheid in de gemeente aan de discussie onder leiding van regisseur Ursul de Geer deelnemen. Het dilemma ‘veiligheid versus privacy’ zal daarbij -net als in het toneelstuk- zeker aan de orde komen.

Credits
Regie: Ursul de Geer
Spel: Peter Bolhuis en Yvonne van den Hurk
Overig: Daniël Kehlmann (tekst)