Ga direct naar inhoud

Herfstvakantie

Tijd voor vakantie, herfstvakantie!
Bij Corrosia kunnen kinderen deze week op kunstvakantie in eigen stad tijdens KROOST. Zo reizen we dit weekend af naar het begin van het leven, de oerknal, met Het raadsel van alles wat leeft (9+). Verder zijn er leuke culturele uitjes voor kinderen vol geschiedenis, wetenschap en verbeelding zoals de films The good dinosaur en Early man. Speciaal voor KROOST kun je kleuren bij café Roest en is er gratis limonade. Of geniet van een pannekoek en popcorn voordat je naar de film gaat.

Ook vakantie maar geen kinderen? Dan is de film Lazzaro felice interessant. Een realistisch sprookje van de prijswinnende en veelbelovende Italiaanse regisseur Alice Rohrwacher.

Begin november is Corrosia een podium voor vergane glorie met het romantische filmdrama Stars don't die in Liverpool en de theatervoorstelling Christine van Stralen, de musical van De Gemeenschap. Met de échte Christine van Stralen.

De feestelijke opening van TEAM FRANC: Graduation Show 2019 vindt ook alweer bijna plaats. Voor het zesde jaar op rij presenteert Corrosia Theater, Expo & Film werk van net afgestudeerde kunstenaars, geselecteerd door inwoners van Almere.

DO 24 OKT & VR 25 OKT / 15 U / JEUGD / NL
KROOST: Filmprogramma

Speciaal voor KROOST pannekoeken, popcorn en een kleurtafel bij café Roest

The good dinosaur (6+) geeft antwoord op een eeuwenoude vraag: wat als de meteoor die het leven op aarde voorgoed veranderde niet was ingeslagen? Dinosaurussen zouden niet zijn uitgestorven maar juist de slimste wezens op aarde.

De film Early man (6+) gaat over holbewoner Dug en zijn stamgenoten, hun vallei wordt aangevallen door de machtige Lord Nooth en zijn troepen uit de bronstijd. Biedt voetbal misschien een uitweg?

KROOST: Early Man
VR 25 OKT / 11 U & 20 U / FILM
Lazzaro felice (12+)

Een realistisch sprookje

Lazzaro is een plattelandsjongen met zo’n goede inborst dat hij het stempel 'simpel van geest' krijgt. Hij ontmoet Tancredi, een jonge edelman die regelmatig het slachtoffer is van zijn eigen verbeelding. Het leven in het geïsoleerde plattelandsdorp Inviolata wordt gedomineerd door Marchesa Alfonsina de Luna, de koningin van de sigaret.

Lazarro felice
ZA 26 OKT & ZO 27 OKT / JEUGD / NL
KROOST: Dood Paard - Het raadsel van alles wat leeft (9+)

De leukste biologieles ooit

In een ‘Wunderkammer’ vol rariteiten, opgezette beesten en embryo’s op sterk water, ontmoet een pantoffeldiertje een hert met een enorm gewei. Aan de hand van letterpasta wordt uitgelegd hoe DNA werkt. Dit en nog veel meer in deze humoristische voorstelling van Dood Paard.

Met na afloop een meet&greet met de acteurs

KROOST: Dood Paard - Het raadsel van alles wat leeft
VR 1 NOV / 11 & 20 U / FILM
Stars don't die in Liverpool

Vergane glorie vergaat niet

Annette Bening schittert als diva Gloria Grahame, die haar dagen slijt in kleine theaters en een romance aangaat met een jonge collega (Jamie Bell).

Stars don't die in Liverpool 01
ZA 2 NOV / 16 U / EXPO
Opening TEAM FRANC - Graduation Show 2019

Feestelijke opening

Corrosia's nieuwste graduation show opent op zaterdag 2 november om 16 uur. Je bent van harte uitgenodigd om samen met ons het glas te heffen in het bijzijn van de kunstenaars, de Almeerse kunstkiezers en burgemeester Franc Weerwind.

TEAM FRANC - Graduation Show 2019
Za 2 NOV / 20.30 U / THEATER
De Gemeenschap - Christine van Stralen, de musical

Christine van Stralen: wie kent haar niet/nog?

Volgens de Theaterkrant 'een uitgekiende vorm van keeping up appearances', deze nieuwe voorstelling van De Gemeenschap. Drie talkshowgasten knijpen de zangeres op leeftijd helemaal uit voor alle sappige verhalen uit haar verleden. In de ruil daarvoor mag ze een oud hitje ten gehore brengen.

Christine van Stralen, de musical

Deel dit artikel