Ga direct naar inhoud

Corrosia opent haar deuren

Beste kunst- en cultuurliefhebbers,

Alle seinen staan op groen, vanaf vrijdag 11 juni gaan wij na bijna 6 maanden weer écht open! Met arthouse films, dans- en theatervoorstellingen opent Corrosia haar deuren voor publiek. Daarnaast zijn we druk bezig met het inrichten van de nieuwe tentoonstelling Narratives of Nature en zijn we op zoek naar Almeerders die nieuwsgierig zijn naar kunst en wel eens een tentoonstelling willen maken voor TEAM FRANC 2021.

We staan te popelen om je te ontvangen. Lees hier op onze website hoe jij veilig en voorbereid een bezoek kan brengen aan Corrosia.

Corrosia open
Pijnlijk mooi en pijnlijk urgent

OUR HOUSE IS ON FIRE is een gedanst manifest, gebaseerd op de uitspraken van de bekende klimaatactivist Greta Thunberg. Thunberg reist langs internationale klimaatconferenties om iedereen op te roepen tot actie. De ‘tipping point’, het punt waarop de klimaatverandering onomkeerbaar is en het leven op aarde drastisch zal veranderen, komt per slot van rekening gevaarlijk snel dichtbij. Na de première via livestream is deze dansvoorstelling op woensdag 16 juni dan eindelijk live bij ons te zien in de theaterzaal. Mis het niet!

Nicole Beutler Projects - OUR HOUSE IS ON FIRE
verhalen over sterke vrouwen in straffe tijden

Op zaterdag 26 juni kun je aansluiten bij een bijzondere dansvoorstelling van Jens van Daele - NachtHexen IV: Battre. Battre is het vierde deel uit de cyclus NachtHexen, waarin Jens van Daele zich richt op sterke vrouwen in straffe tijden. In een duel op het scherp van de snede bevechten twee danseressen elkaar tot op het bot volgens het principe van ‘oog om oog, tand om tand’. Uiteindelijk kent de strijd alleen maar verliezers, al zijn er sprankjes hoop en vleugjes poëzie te vinden in dit energieke, krachtige en hartverscheurende dansconcert met indringende livemuziek.

JENS VAN DAELE - NACHTHEXEN IV: BATTRE
Films die je raken

We hebben in de maand juni bekende hits, mooie pareltjes en verborgen schatten op de planning staan waaronder Un Fils, een meeslepend familiedrama en indrukwekkend debuut van de Tunesische regisseur Mehdi Barsaoui, Corpus Christi, aangrijpend Pools drama met humor over een twintigjarige jeugddelinquent die per abuis voor een priester wordt aangezien, hij besluit het spel mee te spelen. En we sluiten de maand af met La Bonne Épouse, een kleurrijke, Franse komedie over het leven in een traditionele huishoudschool in de jaren zestig, met een schitterende hoofdrol van Juliette Binoche.

La Bonne Épouse
Narratives of Nature

In Corrosia Expo is vanaf zaterdag 19 juni de nieuwe tentoonstelling Narratives of Nature te zien. In tijden waar de natuur onze enige uitvlucht leek, doken we massaal de bossen, heide of velden in. Er bleek een ongelooflijke behoefte om ons in de natuur te begeven, wat zorgde voor een groeiende bewondering voor haar schoonheid. Maar natuur is een breed begrip, hoe verhouden we ons hier toe en wat brengt zij ons?

Meer informatie volgt binnenkort, houd de website in de gaten.

narratives of nature
Word kunstkenner

Hou je van de verhalen achter kunstwerken, of speel je graag met je eigen verbeelding? Dan is Corrosia Theater, Expo & Film op zoek naar jou! Meld je aan voor TEAM FRANC 2021 en kies samen met andere Almeerders wat er dit najaar te zien is bij Corrosia.

Misschien zou je wel eens willen weten hoe het is om een tentoonstelling te organiseren, of vind je het leuk samen met anderen op pad te gaan. Of ben jij iemand die geknipt is om opkomende talenten naar Almere te halen voor een tentoonstelling in Corrosia Expo. Als kunstkiezers van TEAM FRANC bezoek je een eindexamententoonstelling van één van de kunstacademies in Nederland. Daar selecteer je uit de afstudeerwerken van talentvolle jonge kunstenaars jouw favorieten. Op basis van wat je mooi, indrukwekkend of juist grappig vindt. Vanuit je gevoel of een associatie – je bent volledig vrij in je keuze. Kennis van kunst is niet nodig!

Iedereen kan meedoen – de enige voorwaarde is dat je in Almere woont.
Aanmelden kan t/m 13 juni door te mailen naar graduationshow@corrosia.nl

Werving TEAM FRANC 2021
2 Turvenhoog Festival bij Corrosia

Heb jij een dreumes, buurpeuter of oppaskleuter? 2turvenhoog komt er weer aan! Van 11 juni t/m 11 juli presenteren ze 30 dagen lang, bijzondere ontmoetingen met theater, dans, muziek en beeldende kunst voor gezinnen met jonge kinderen op binnen- en buitenlocaties in Almere. Op de site van 2turvenhoog kun je alvast het gehele programma bekijken. De kaartverkoop is reeds gestart dus wees er snel bij.

2turvenhoog festival 2021
VOORRONDE KUNSTBENDE FLEVOLAND

De voorronde van Kunstbende Flevoland vindt plaats in Corrosia Theater, Expo & Film op zondag 6 juni 2021.

Kunstbende is dé makers wedstrijd in Nederland voor creatieve jongeren van 13 tot en met 18 jaar. Elk jaar wordt er in Corrosia de Flevolandse voorrondes georganiseerd. Deelnemers laten in negen categorieën aan het publiek en een jury zien wat ze in huis hebben: Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Influencer, Muziek, Taal, en Theater. Op www.kunstbende.nl kun je de voorronde op twee locaties live volgen.

Voorronde Kunstbende 2021

Deel dit artikel