Ga direct naar inhoud

TEAM FRANC

Bepaal zelf wat er te zien is bij Corrosia

Hou je van de verhalen achter kunstwerken, of speel je graag met je eigen verbeelding? Dan is Corrosia Theater, Expo & Film op zoek naar jou! Meld je aan voor TEAM FRANC en kies samen met andere Almeerders wat er dit najaar te zien is bij Corrosia.

Misschien zou je wel eens willen weten hoe het is om een tentoonstelling te organiseren, of vind je het leuk samen met anderen op pad te gaan. Of ben jij iemand die geknipt is om opkomende talenten naar Almere te halen voor een tentoonstelling in Corrosia Expo. Als kunstkiezers van TEAM FRANC bezoek je een eindexamententoonstelling van één van de kunstacademies in Nederland. Daar selecteer je uit de afstudeerwerken van talentvolle jonge kunstenaars jouw favorieten. Op basis van wat je mooi, indrukwekkend of juist grappig vindt. Vanuit je gevoel of een associatie – je bent volledig vrij in je keuze. Kennis van kunst is niet nodig!

Tijdens een redactievergadering, onder leiding van curator Fleurie Kloostra en teamcaptain burgemeester Franc Weerwind, bespreek je samen met de andere kunstkiezers de geselecteerde werken.. Uit de favorieten stellen we een shortlist samen van kunstenaars die we uitnodigen voor onze najaarstentoonstelling TEAM FRANC – Graduation Show 2021. TEAM FRANC is een democratisch tentoonstellingsmodel. Corrosia Theater, Expo & Film begon in 2014 met dit bijzondere tentoonstellingsconcept naar een idee van curator Fleurie Kloostra. Het unieke aan deze afstudeertentoonstellingen is dat ze door inwoners van de stad worden samengesteld. TEAM FRANC valt onder de environmental programming-benadering van Corrosia Theater, Expo & Film: in diverse kunstdisciplines worden Almeerders betrokken om actief mee te werken aan de programmering.

DE INSCHRIJVING IS INMIDDELS GESLOTEN

Deel dit artikel