Ga direct naar inhoud

Theaterseizoen 22/23 staat voor de deur

Onze filmzomer is zo langzamerhand echt afgelopen. En nu draaien we ons warm voor het nieuwe theaterseizoen. Officieel beginnen we daarmee op 1 oktober aanstaande met het Uitfestival Almere Haven. Daarover in deze nieuwsbrief meer. Onofficieel ontvangen we 29 september al theatergezelschap de Gemeenschap. Theaterseizoen ‘22/’23 staat op het punt te beginnen… en wij hebben er #superveelzinin!

THEATER
DE GEMEENSCHAP - EURITMIE (TRY OUT)

Op donderdag 29 september, aanvang 20 uur, speelt De Gemeenschap de try out van hun nieuwste voorstelling Euritmie

Op zoek naar bevrijding in Bergen (NH) gaan Dendra, Chrissi, Sloes en Siebe Jan met zichzelf aan het werk. In het door Hedwig Goorhuis geleide Beterlevencentrum Anthropos kan dat. Het draait daar om het vrouwelijk bewustzijn, ook als je een man bent.
Tijdens het euritmische midweek-arrangement waar de vier ‘zoek je zelf’ cursisten zich voor hebben aangemeld komen ze vooral zichzelf tegen. Kun je in vier dagen een ander worden dan wie je nu eenmaal bent? Valt egocentrisme af te leren? En wat is dat eigenlijk: vrouwelijk?
De Gemeenschap speelt bij ons deze voorstelling voor het eerst tijdens de try out. Daarom is die vriendelijker geprijsd, maar niet minder leuk. Lees meer en bestel je kaartjes hier.

Euritmie
FILM
The Duke

Op vrijdag 30 september zie je om 11 & 20 uur dit waargebeurde verhaal. In The Duke zien we Jim Broadbent schitteren als de anti-autoritaire en sociaal voelende Kempton Bunton en de al even briljante Helen Mirren als zijn knorrige echtgenote. The Duke vertelt het verhaal van één van een van de gekste kunstroven van de vorige eeuw. In deze warme en ontroerende film neemt Bunton het op voor zijn (oudere) generatie genoten en hoopt dat het schilderij dat hij heeft gestolen uit The National Galery (niet het minste museum in Londen) voldoende wisselgeld is om zijn doel te bereiken. Om 11 uur zie je de film tijdens Broodje Film, film inclusief een broodje ?. Om 20 uur film zonder broodje, maar met gratis drankje! Tickets bestel je via deze link:

Duke
UITFESTIVAL
Almere Haven Za 1 okt '22

Het Uitfestival is de start van het culturele seizoen en slaat dit jaar zijn vleugels uit over de hele stad. Dus niet alleen in Almere Centrum, maar ook Almere Buiten én Haven. De gehele dag staat in het teken van muziek, dans, theater, cultuur, kunst, fotografie, film en meer! Corrosia en de Markt zijn in Haven het kloppend hart van het festival. Vanaf 13 uur zie je bijvoorbeeld de bijzondere Fanfare ’t Akkoord & Majoretski uit België op het plein optreden. Het hele programma vind je hier: www.uitinalmere.nl/uitfestival/uitfestival-haven. Kom langs en laat je verrassen!

Uitfestival fanfare
THEATER
Theater Kijk Club Almere: zo word je een theaterkenner!

Hij gaat weer van start: de fameuze Theater Kijkclub Almere. Dit keer in samenwerking met Kunstlinie. Er staan in totaal zes theatervoorstellingen op het programma: drie voorstellingen bij Kunstlinie én drie voorstellingen bij Corrosia Theater, Expo & Film.
Tijdens de Theater Kijkclub Almere zie je niet alleen prachtige voorstellingen tegen een gereduceerd tarief, maar wordt je ook meegenomen in de wereld van theater en wat daarachter schuilgaat. Elke voorstelling wordt ingeleid door theaterkenner Nuno Blijboom. Hij neemt je me in de achtergronden van de voorstelling. Zo kom je meer te weten over bijvoorbeeld de regie, manier van spelen, de kostuums, het gezelschap en het stuk. Welke voorstellingen kun je wanneer gaan zien tijdens de Theater Kijk Club Almere en wat kost het? Hier lees je meer en kun je je opgeven.

THEATER
Corrosia Pas 3 maanden

Ons nieuwe theateraanbod staat online en wordt wekelijks aangevuld. Volgende week staan bijvoorbeeld ook alle films voor november en december online. Misschien ken je onze Corrosia Pas: voor weinig naar iedere voorstelling en film in Corrosia. Dat kan voor een heel jaar, maar ook voor drie maanden. Dus als je in ons programma een aantal voorstellingen ziet die je nu al de moeite waard vindt, dan is zo’n drie maanden Corrosia Pas misschien wel iets voor jou! Hij kost maar € 60! Kijk hier voor meer informatie.

corosia pas 22
FILM
Morgen naar de film?

Dat kan natuurlijk! Op het programma staat Strawberry Mansion. In deze Amerikaanse sciencefictionromantische-avonturen komedie uit 2021, maken we kennis met belastinginspecteur James die het niet makkelijk heeft. Kaarten koop je hier 
of aan de kassa.

Strawberry mension poster
JEUGD
#ZININ de herfstvakantie!

We hebben de zomervakantie net achter de rug, maar wij verheugen ons alvast op de Herfstvakantie. Want dan is het weer tijd voor KROOST! De leukste KinderKunstHerfstvakantie van Almere. En dit jaar zijn we festival locatie van Cinekid! Daar zijn we super trots op. Mooie films dus in de herfstvakantie en ook een prachtige voorstelling. Het hele programma vind je hier

Cinekid 22

Deel dit artikel