Theaterkijkclub Almere

THEATER MET ANDERE OGEN

De succesvolle Theaterkijkclub Almere gaat alweer zijn derde seizoen in. Na deze cursus van theaterwetenschapster en journaliste Sara van der Kooi (o.a. Theaterkrant.nl) zul je het theater voortaan met andere ogen bekijken.

Exclusieve inkijk

Wil je meer uit een voorstelling halen? Sluit je dan aan bij Theaterkijkclub Almere, een project van Corrosia Theater, Expo & Film en Kunstlinie Almere Flevoland (KAF). Samen bezoeken de deelnemers in 2018 acht bijzondere theaterproducties, afwisselend in Corrosia en KAF. Vooraf worden de achtergrond en inhoud van de voorstelling besproken, zodat je tools hebt om de voorstelling beter of anders te doorgronden. Met de Theaterkijkclub Almere leer je naar een voorstelling te kijken, krijg je inzicht in de laatste ontwikkelingen en de geschiedenis van theater en word je op de hoogte gebracht van wat er te zien is in grote en kleine theaters in Nederland. Een exclusieve inkijk in de actuele Nederlandse theaterpraktijk dus!

Het programma tot de zomer: 

- Vrijdag 9 maart The Woef Side Story door Theater Rotterdam (KAF)
- Donderdag 22 maart Salam door Noord Nederlands Toneel, Club Guy & Roni en Asko|Schönberg (KAF)
- Dinsdag 17 april Amadeus door De Warme Winkel en Nieuw West (Corrosia Theater, Expo & Film)
- Donderdag 24 mei  Bukko door Abattoir Fermé (Corrosia Theater, Expo & Film)

De geselecteerde voorstellingen voor de tweede helft van de Theaterkijkclub Almere worden later bekend gemaakt.

Over de docent
Sara van der Kooi studeerde Theaterwetenschap en Algemene Letteren in Utrecht, waarna ze ging werken als freelance theaterjournalist, tekstschrijver en dramaturg. Ze werkt(e) voor o.a. Fonds Podiumkunsten, Frascati, Het Zuidelijk Toneel en De Krakeling, en was hoofdredacteur van tijdschrift Theater!. Sara schrijft onder meer recensies en artikelen over theater voor Trouw, Theatermaker en Theaterkrant.nl.

Aanmelden voor de Theaterkijkclub kan via reserveren@corrosia.nl 

Prijs: Regulier € 100 / Bibliotheekpas € 90 / CorrosiaPas € 50