Ga direct naar inhoud

Theaterkijkclub Almere

Hoe kijk je naar theater?

Hoe meer je weet, des te meer je geniet! Luister voorafgaand aan vier geselecteerde voorstellingen in Corrosia Theater, Expo & Film en KAF naar interessante inleidingen en praat samen gezellig na.

Word theaterkenner met de Theaterkijkclub Almere! In vier bijeenkomsten zoomt  theaterkenner Luc de Groen in op tekst, geschiedenis en actualiteit in theater. En op de voorstelling zelf natuurlijk: wat is de achtergrond van de makers, waardoor laten zij zich inspireren, hoe kun je de voorstelling interpreteren, waar kun je op letten?

Haal meer uit de voorstelling
Gewapend met deze kennis kijk je anders en haal je meer uit de voorstelling. Bovendien hoor je meer over de laatste ontwikkelingen in het theater en word je op de hoogte gebracht van wat er te zien is in grote en kleine theaters in Nederland. Voor als je de smaak te pakken hebt gekregen.

Luisteren, kijken én napraten
Corrosia Theater, Expo & Film en KAF selecteerden vier bijzondere voorstellingen, waar veel over te zeggen valt. En niet alleen door theaterexperts. Na de voorstelling kan er natuurlijk, onder het genot van een drankje, uitgebreid worden gediscussieerd.

Docent Luc de Groen
Theaterkijkclub Almere 2020 wordt geleid door Luc de Groen. De Groen is theatermaker, dramaturg en filosoof bij verschillende festivals, makers en instellingen. Ook is hij docent filosofie op de acteursopleiding van ArtEZ, Arnhem, schrijft hij artikelen voor onder andere Theatermaker en is hij podcastmaker bij De Theaterpodcast.

Het programma van 2020
za 7 maart: Urland - mu' mu' mu' (Corrosia)
di 17 maart: Orkater - Fabel (KAF)
za 11 april: Firma Mes - The biggest lawsuit on the planet (KAF)
do 16 april: Het Zuidelijk Toneel / Julie van den Berghe - De vrouw die de honden eten gaf (Corrosia)

Aanmelden voor de Theaterkijkclub kan via reserveren@corrosia.nl

Prijs: Regulier € 65 / Bibliotheekpas € 55 / CorrosiaPas € 32,50
De prijs is inclusief entree voor 4 theatervoorstellingen.