Ga direct naar inhoud

Nieuwsbrief 31 januari 2017

Op 11 februari is het zover: dan wordt de gloednieuwe expositie Dysfunctional Matters II / Redefining Desire geopend in Corrosia Theater, Expo & Film. Deze expo bewijst wat voor fascinerends er kan gebeuren als kunstenaars alledaagse voorwerpen uit hun context halen. Opeens sta je stil bij iets waaraan je normaal gesproken voorbij loopt en zie je een hele andere inhoud en lading. Want in een kunstomgeving is de originele functie niet meer van belang. Bedoeld of onbedoeld komt die ter discussie te staan en worden we als bezoeker op een ander spoor gezet. De expositie wordt 11 februari om 16u geopend door wethouder Frits Huis en is t/m 20 mei gratis te bezoeken. Kijk op de website voor meer informatie over openingstijden en de gratis rondleidingen op zaterdag.


Met werk van Roos Quakernaat, Suzie van Staaveren & Afra Eisma, Casper Braat en Annegien van Doorn.

Za 11 Feb / 12:00 U
Corrosia Open Huis

Een jaar na de opening van het verbouwde Corrosia is het hoog tijd voor weer een feestje. Daarom zetten de nieuwe bibliotheek, Corrosia Theater, Expo & Film, De Schoor Welzijnswerk Almere, het gebiedskantoor Almere Haven en Café ROEST op zaterdag 11 februari de deuren wijd open. Trouwe bezoekers, maar zeker ook mensen die nog nooit in Corrosia zijn geweest: iedereen is welkom!

De open dag staat in het teken van Valentijnsdag. Dus volop ruimte voor balkonscènes, liefdesliedjes, romantische films, hartenkreten, en een expositie over verlangen. Bij Corrosia Theater, Expo & Film kunt u bijvoorbeeld naar de film The Perks of Being a Wallflower (12+), de theatervoorstelling De Shakespeare Club van De Gemeenschap, of meelopen met de rondleidingen door de expositie Dysfunctional Matters II / Redefining Desire. Naast alle activiteiten zijn er mooie aanbiedingen en acties gedurende de hele dag. Kijk op www.corrosia.nl voor meer informatie.

Corrosia Open Huis
Schrijf je in voor Kunstbende!

Wij zijn op zoek naar alle Flevolandse jongeren tussen de 13 en 18 die mee willen doen aan de voorronde voor de talentenjacht Kunstbende! Kunstbende is er in maar liefst acht categorieën: Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal en Theater. Eenmaal aangemeld volg je een avontuurlijk traject: via uitdagende workshops en de voorronde naar hopelijk de masterclass en de finale. De hoofdprijs? Jouw act laten zien op de mainstages van Holland Dance Festival, Mysteryland, Stedelijk Museum Amsterdam, International Film Festival Rotterdam, Indian Summer Festival, Wintertuinfestival of Oerol!

Wacht niet langer en meld je via www.kunstbende.nl aan voor de Flevolandse voorronde op zondagmiddag 19 maart in Corrosia Theater, Expo & Film. De DJ’s moeten hiervoor een plek bemachtigen in de selectierondes op 23 februari en 2 maart in concept store Hard Bitten and the Others in Almere Stad.

Kunstbende 2017
Ondertussen bij de buren...
BonteHond zoekt Muzikale Talenten (8-12 jaar) voor “Hoe schrijf ik een hit

Attentie zangers en rappers, muziekfanaten, compositietalenten en songwriters in spe! Wil jij de beste tips & tricks voor het schrijven van een echte hit? Meld je nu aan voor het atelier “Hoe schrijf ik een hit” van BonteHond. Want in zes woensdagmiddagen leer je de kneepjes van het vak van muziekcoaches Judith Faas en Valentina Elèni (bekend van “Beste singer-songwriter van NL”). De ambitie is groot: We willen de hitlijsten bereiken! En daarbij hebben we jouw hulp nodig. Bij een hit hoort natuurlijk een videoclip, dus die maken we op de laatste dag. Oefen alvast je handtekening en zet je grootste zonnebril op want na dit atelier kun je niet meer onherkenbaar over straat!

Iedereen tussen de 8-12 jaar is welkom. Er is beperkt plek, dus schrijf je snel in. Deelname is gratis. Meer informatie: www.bontehond.net Aanmelden: mail je leeftijd en contactgegevens naar publiciteit@bontehond.net
Data: woensdagmiddagen 1, 8, 15, 29 maart, 5 en 12 april en zaterdagen 25 maart en 8 april
Locatie: Voetnootgebouw Almere Stad (Stadhuisplein 2)

Bontehond hit

Deel dit artikel