Expo

  • zaterdag 11 februari  - zaterdag 20 mei 12.00 uur - 17.00 uur

Dysfunctional Matters II / Redefining Desire

Een tentoonstelling in de voetsporen van Marcel Duchamp, maar dan anders: Dysfunctional Matters II / Redefining Desire speelt met readymades rond het thema verlangen.

Met werk van Roos Quakernaat, Suzie van Staaveren & Afra Eisma, Casper Braat en Annegien van Doorn.

Verrast willen worden
Schilder Marcel Duchamp begon er ooit mee: alledaagse gebruiksvoorwerpen presenteren als kunst. Hij monteerde in 1913 een fietswiel op een krukje en stelde dat tentoon. Kunstenaars van nu borduren nog altijd voort op het principe van zijn ‘readymades’. In de expositie Dysfunctional Matters II / Redefining Desire draait het ook om het toekennen van een andere functie aan iets bestaands. Het uitgangspunt daarbij is verlangen. We zien voorwerpen die een appèl doen op ons verlangen, waaronder ons verlangen om onszelf te laten verrassen.

Esthetiek en uitvergroting
Dysfunctional Matters II / Redefining Desire is het vervolg op de succesvolle tentoonstelling Dysfunctional Matters uit 2015 in Corrosia Stad. Verwacht een gevarieerde verzameling werken, met foto’s, sculpturen, schilderijen en films. Anders dan Duchamp is de huidige generatie kunstenaars niet vies van esthetiek en uitvergroting.

De expositie is elke dinsdag t/m zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur en een uur voor aanvang van films en voorstellingen gratis te bezoeken.

Curator: Fleurie Kloostra

Kunstwerken in de media
Lees hier meer over het werk A Proper Dish (2016) van Roos Quakernaat.
Luister hier het BNR interview terug met Casper Braat over zijn kunstwerk. (Vanaf 1:26)
Lees het interview met Casper Braat in 7Days/Kidsweek (pag 1 / pag 2)