Ga direct naar inhoud

Almeerse première en Nederlandse pop

Met de succesvolle opening van TEAM FRANC Graduation Show 2019 in ons achterhoofd, kijken we vooruit naar het programma van de komende twee weken.

Deze week rebelse vrouwen op het doek en op de planken met de film Lady bird en Nederlandstalig popduo Clean Pete. Ook een Almeerse première van de romantische komedie Gewoon vrienden tijdens de Mijn Dinsdagavond van Marjan Heidstra.

Volgende week komt buurtsoap De Wasserette alweer tot zijn einde met een feestelijke afsluiting door Drumfanfare Almere. Dansvoorstelling De voorlopers toont de kracht van idealen van het internationaal geroemde choreografenduo Ivgi & Greben. Het sociale drama If Beale Street could talk gaat over de Afro-Amerikaanse Tish die koste wat het kost haar geliefde Fonny uit de gevangenis tracht te halen, waar hij onterecht is beland.

Van Almere naar New York en weer terug, bij Corrosia is van alles te zien en te beleven!

VR 8 NOV / 11 & 20 U / FILM
Lady bird

Een moeizame moeder-dochterrelatie vol goede bedoelingen

'Een tiener die wil vliegen', schreef NRC Handelsblad. Lady bird is het hilarische en ontroerende regiedebuut van actrice Greta Gerwig over puber Christine. Voortaan wil ze Lady bird genoemd worden. Haar doel is om zo snel mogelijk naar New York te gaan om daar te studeren.

Film Lady bird
ZA 9 NOV / 20.30 U / MUZIEK
Clean Pete - Afblijven

**** de Volkskrant

Met hun laatste album Afblijven biedt het Nederlandse duo Clean Pete een mooie mix van opgewekte popliedjes met beat en ingetogen akoestische nummers met wonderschone chello.

Muziek Clean Pete
DI 12 NOV / 20 U / FILM
Mijn Dinsdagavond met Marjan Heidstra: Gewoon vrienden

Almeerse première

Mijn Dinsdagavond wordt ditmaal geprogrammeerd door vaste bezoeker Marjan Heidstra. Haar oog viel op de Almeerse film Gewoon vrienden, gek genoeg niet eerder vertoond op het Almeerse doek. Over twee jongens die toch meer voor elkaar voelen dan vriendschap.

Film Gewoon vrienden
WO 13 NOV / 20.30 U / THEATER
De Wasserette draait vrijwillig

Feestelijke laatste aflevering

Met de Drumfanfare Almere gaan we eruit met een knal. Nog eenmaal genieten met Yfon en Koos en hun hond Tarzan. Ben jij erbij?

De Wasserette 2019 3e aflevering
DO 14 NOV / 20.30 U / DANS
Ivgi & Greben - De voorlopers

Een zoektocht naar alternatieve wegen

De Israëlische Uri Ivgi en de Nederlandse Johan Greben werken al vanaf het begin van hun danscarrière samen. Na veel gespeeld te hebben in het buitenland (en daar ook prijzen te hebben gewonnen) zijn ze sinds 2018 in Nederland neergestreken. De voorlopers is hun nieuwe dansvoorstelling, een pleidooi voor de bevrijdende en positieve kracht van idealen.

Dansvoorstelling de voorlopers
VR 15 NOV / 11 & 20 U / FILM
If Beale Street could talk

Naar het boek van James Baldwin

De 19-jarige Tish en de 22-jarige Fonny groeiden samen op in de jaren zestig in de wijk Harlem in New York. Het leven van de geliefden verandert drastisch als Fonny beschuldigd wordt van een misdaad die hij niet heeft gepleegd. If Beale Street could talk wordt verteld vanuit het perspectief van de Afro-Amerikaanse Tish, waardoor het een uniek beeld geeft van het racisme toentertijd.

Film If Beale Street could talk

Deel dit artikel