Ga direct naar inhoud

Theater voor de allerkleinsten en tijdloze meesterwerken

Kunst, je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen! Kom daarom met de hele familie naar Festival 2 Turven Hoog. Dit muzikaal en beeldend theater is speciaal ontwikkeld voor de allerkleinsten maar ook leuk voor ouders.
Naast de allerkleinsten, zie je bij Corrosia ook tijdloze meesterwerken van de allergrootsten. Zo herneemt Dood Paard hun succesvolle voorstelling Wie is er bang voor Virginia Woolf? Een 'verschrikkelijk goede voorstelling' met een 'gedurfde, zeer eigentijdse visie' volgens de Volkskrant en eerder geselecteerd als publieksfavoriet bij het Nederlands Theaterfestival. Ook klassiekers op het witte doek op Goede Vrijdag met ’s ochtends de integrale registratie van De Matthäus Passion van Reinbert de Leeuw en ’s avonds de documentaire De Matthaüs Missie van Reinbert de Leeuw. Klassieke muziek ten top! Er is meer muziek te horen bij Corrosia. Zoals het jonge jazz- en soultalent Thom Hoorweg, bijgestaan door het trio The Jazzalogues. Verder op de planken TG Ilay met de intieme muziektheatervoorstelling En dus zal ik weer gaan, het pijnlijke verhaal van een vader die koos voor zijn eigen vrijheid. Waar stopt vrijheid en begint egoïsme?

VR 12 APR / 11 U & 20 U / FILM
Burning (16+)

Spannende boekverfilming Murakami

Jong-soo werkt parttime als bezorger in Seoul, maar droomt van een schrijverscarrière. Op een dag treft hij Hae-mi die hij nog kent uit zijn oude buurt. Zij vraagt hem tijdens haar vakantie in Afrika op haar kat te passen. Wanneer Hae-mi terugkeert, stelt ze Jong-soo voor aan Ben. De mysterieuze jongen die ze in Afrika heeft ontmoet, blijkt een duistere hobby te hebben.

Burning (16+)
ZA 13.04 / 20:30 U / THEATER
TG Ilay - En dus zal ik weer gaan

Superpersoonlijk theater over een vader die koos voor zijn eigen vrijheid

Rik is vader, zanger en dakloos. Met een laatste concert bezingt hij zijn zelfverkozen vrijheid, maar ook het verlangen naar zijn dochter, voor wie hij ernstig tekort is geschoten. Het is een pijnlijk schipperen tussen gelukzaligheid, plichtsbesef en schuld. Waar stopt vrijheid en begint egoïsme?

TG Ilay - En dus zal ik weer gaan
DI 16 APR 10:30 U / WOE 17 APR 15:00 U / JEUGD
Festival 2 Turven Hoog

Theater voor kinderen

Landing - Jasmin Hasler, 6 t/m 18 maanden en volwassen
Een muzikaal-zintuigelijke voorstelling, voor iedereen die wel eens vol verbazing iets heeft laten vallen. Over landen. Op aarde aankomen. En er echt zijn. Over het moment van aankomst en wat ervoor nodig is om te kunnen landen.

Labyrint no. 1 - Simone de Jong, 2 t/m 6 jaar en volwassenen
Een voorstelling over geluid dat zich verplaatst en de ontdekkingstocht van een kind in een vreemde, spannende wereld.

2 Turven Hoog - Landing - Jasmin Hasler
Vr 19.04 / 11 & 20 U / FILM
Goede Vrijdag Special: Reinbert de Leeuw

's Ochtends de integrale registratie van de Matthäus Passion en 's avonds De Matthäus missie van Reinbert de Leeuw

Vandaag, op de dag dat christenen de kruisiging en dood van Jezus herdenken, een eerbetoon aan Reinbert de Leeuw. Deze leeuw onder de Nederlandse musici werd in september 80. Centrale thema van de twee films: Bachs Matthäus Passion.

Om 11 u een integrale registratie van De Matthäus Passion van Reinbert de Leeuw en om 20 u de documentaire De Matthäus missie van Reinbert de Leeuw.

Matthaus Passion - Reinbert de Leeuw
Za 20.04 / 20:30 U / THEATER
Dood Paard - Wie is er bang voor Virginia Woolf?

De teloorgang van een huwelijk en een droom: Edward Albee schreef in 1962 een tijdloos meesterwerk

Nachtelijke gasten worden meegesleurd in een confrontatie tussen de echtelieden Martha en George, een confrontatie die in een totale oorlog overgaat. Dood Paard speelt de legendarische tekst van Edward Albee uit 1962, in een vertaling van Gerard Reve, integraal in een sobere enscenering.
De Volkskrant: ‘Een verschrikkelijk goede voorstelling. En alles treft doel: in volle overtuiging richting ondergang.’ (*****)

Dood Paard - Wie is er bang voor Virginia Woolf
DI 23 APR / 20.30 U / DANS
Korzo Producties / Dunja Jocic - The Protagonist

Choreograaf Dunja Jocic liet zich inspireren door 16de- én 21ste-eeuwse perikelen
Een computerverslaafde vrouw neemt het rigoureuze besluit offline te gaan. Haar toevlucht tot de analoge wereld veroorzaakt een stroom aan surrealistische dagdromen. Als in een verwarde zoekmachine mengt het heden zich met de tijd van de mythische, gewelddadige en tragische Queen Mary van Schotland, die eindige met haar hoofd op het hakblok. Jocics hoofdrolspeler vecht om zichzelf te blijven. The Protagonist: hallucinerende en filmische dans van een nieuw talent in de scene.

The Protagonist - Dunja Jocic/Korzo Producties

Deel dit artikel