Ga direct naar inhoud

Nieuwsbrief 6 december 2016

Nog maar een paar weken te gaan en dan is het alweer 2017. Deze laatste weken van december is er nog genoeg te doen in Corrosia Theater, Expo & Film, maar het programma voor januari en februari 2017 staat inmiddels ook online! Kijk in onze online agenda en koop alvast kaarten voor bijvoorbeeld de dansvoorstelling The Dog Days Are Over van Jan Martens (12 jan), Thijs Borsten Daag Uit met Mathilde Santing en Neco Novellas (24 jan) of de theatervoorstelling Sontag van Naomi Velissariou / Frascati Producties (28 feb). Ook komt De Wasserette weer terug! Nieuwsgierig geworden? www.corrosia.nl

ZA 17 DEC / 14:00 u
Workshop tekenen met kunstenaar Bente Wilms

Bente Wilms is met haar werk MASSMESSMESSAGE 2.0 nog t/m 21 januari te zien in de huidige tentoonstelling Selected by... Graduation Show 2016 in Corrosia Theater, Expo & Film. Een jong tekentalent met eigenzinnige en rauwe randjes. Op zaterdag 17 december nodigt Bente jou uit om eigen foto’s mee te nemen en deze al tekenend vast te leggen. Tijdens deze workshop zal Bente bezoekers zelf laten tekenen volgens de werkwijze waaruit MASSMESSMESSAGE 2.0 is ontstaan. Een werkwijze die omschreven kan worden als snel, direct, spontaan, bewegend, geen gepriegel, geen gegum. En is gebaseerd op het natekenen van foto's. Hierbij is het totaal niet van belang dat je goed bent in realistisch natekenen. Het gaat om het doen, om het tekenen. De workshop is daarom voor alle niveaus. Het is wel handig als je van te voren alvast hebt nagedacht over de foto’s/afbeeldingen die jij zou willen tekenen.

Omdat de capaciteit beperkt is, vragen we je van te voren te reserveren door op deze pagina op de rode knop "Koop Kaarten" te klikken of door een mail te sturen met je naam en telefoonnummer naar reserveren@corrsosia.nl. Vol = Vol

Bente Wilms, MASSMESSMESSAGE 2.0, foto Melissa Duijn
Oproep Kunstbende: dé wedstrijd voor jong & creatief talent

Afgelopen jaar sleepte de Flevolandse Sterre Troquay de eerste prijs bij de categorie Fashion in de wacht bij de landelijke finale van Kunstbende in Utrecht. En Bente Zwart, meegedaan aan Kunstbende Flevoland 2016, kreeg de kans om haar aquarellen te exposeren en verkocht haar werk! Het kan dus echt. Heb je talent, dan is Kunstbende je eerste stap naar een prijs, een podium en succes.

Iedereen tussen de 13 en 18 jaar kan zich weer aanmelden voor de Flevolandse voorronde van Kunstbende in de categorieën Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal en Theater. Eenmaal aangemeld volg je een avontuurlijk traject: via uitdagende workshops en de voorronde naar hopelijk de masterclass en de finale. Maak gebruik van alle kansen, zodat jij straks de hoofdprijs pakt en jouw act kan laten zien op de mainstages van Holland Dance Festival, Mysteryland, Stedelijk Museum Amsterdam, International Film Festival Rotterdam, Indian Summer Festival, Wintertuinfestival of Oerol.

Wil jij meedoen of ken je iemand die talent heeft? Kijk op www.kunstbende.nl voor meer informatie of om je aan te melden. De Flevolandse voorronde vindt op 19 maart plaats in Corrosia Theater, Expo & Film. Voor DJ's vinden de voorrondes plaats op 23 februari en 2 maart in Hard Bitten and The Others. Kunstbende Flevoland is een coproductie van Centrum Amateurkunst Flevoland (CAF) en Corrosia Theater, Expo en Film.

Kunstbende 2017
Ondertussen bij de buren...
Kerstconcert Capella Pratensis - Kerst met Josquin

In 1503 werd Josquin Desprez in Ferrara benoemd tot kapelmeester aan het hof van Ercole d’Este. Het was de bekroning van zijn carrière in Italië. Josquin had zich ontpopt tot de meest toonaangevende componist van zijn generatie en werd aan het hof binnengehaald als een ware vedette. En hij stelde niet teleur. Capella Pratensis zingt enkele van de mooiste werken die in Ferrara met Kerst werden gezongen, zoals de dramatische vertelling van de verkondiging in Missus est Gabriel en de adembenemende cyclus O admirable commercium. Concert van de Organisatie Oude Muziek, in de serie Nieuw Land/Oude Muziek. Het concert vindt 16 december om 20u plaats in Goede Rede in Almere Haven. Kaartverkoop via de website van Organisatie OudeMuziek.

Capella Pratensis

Deel dit artikel