Ga direct naar inhoud

Nieuwsbrief 23 mei 2017

Het theaterseizoen '16-'17 loopt ten einde bij Corrosia Theater, Expo & Film met als allerlaatste voorstelling Face to Face van Firma Ducks/Liliane Brakema op zaterdag 27 mei. Maar niet getreurd: daarna gaan we lekker buitenspelen! Gedurende de zomermaanden organiseren we verschillende gratis toegankelijke openluchtactiviteiten, zoals De Wasserette de Musical (met Koos & Yfon en het AJSO), een expositie voor 1 dag, de Openluchtfilm i.s.m. de nieuwe bibliotheek, en Corrosia Danst. Het filmprogramma loopt daarnaast gewoon de hele zomer door met elke vrijdag bijzondere top-of-the-bill-films. Houd www.corrosia.nl in de gaten!

Wijziging film 23 juni
La Tête en Friche (AL)

Wegens omstandigheden is de film van 23 juni gewijzigd in La Tête en Friche (AL), ook een bijzondere film met Gérard Depardieu! Germain (Depardieu) leidt een rustig leventje samen met zijn vrienden uit het café en zijn vriendin Annette. De 45-jarige Fransman is nagenoeg analfabeet en in zijn vrije tijd telt hij duiven in het park. Met zijn moeder heeft hij een moeilijke relatie. Zijn vader heeft hij nooit gekend. Op een dag ontmoet hij Margueritte, een gepensioneerde belezen dame, die veel van de wereld heeft gezien. Ze woont alleen in een bejaardentehuis en verblijft ook graag in het park om duiven te tellen. Tussen Germain en Margueritte groeit een warme vriendschap die het leven van Germain voorgoed zal veranderen.

La tete en friche
Ondertussen bij de buren...
Korting zomervoorstelling De Verlossing van Suburbia

De zomervoorstelling van Theatergroep Suburbia is dit jaar De Verlossing van Hugo Claus. Een onweerstaanbaar komisch portret van een beklagenswaardig gezin. De voorstelling is een complete avond uit in een landelijke omgeving met voorafgaand een heerlijk driegangendiner. te zien van 21 juni t/m 30 juli op Stadslandgoed De Kemphaan. Bestel je kaarten met speciale korting voor Corrosia-nieuwsbriefontvangers: www.theatergroepsuburbia.nl/voorstellingen/de-verlossing/reserveren. De korting bedraagt € 5,00 per kaart. Voer tijdens het bestelproces de code in: CORROSIA2017. De korting wordt automatisch doorberekend.

Suburbia © claudia Kamergorodski
Ondertussen bij de andere buren...
Filmmakers gezocht voor Avond van de Almeerse Film

CineCrowd organiseert met steun van het Cultuurfonds Almere en Omroep Flevoland ook dit jaar weer de Avond van de Almeerse Film. Almeerse filmmakers hebben nog tot 1 juni om zich hiervoor in te schrijven. De korte films gaan uiteindelijk in Kinepolis Almere in première en maken kans op de Almeerse filmprijs de Gouden Wilg. Voor de Avond van de Almeerse Film worden vier teams van Almeerse filmmakers geselecteerd die allen een korte film maken.

Geselecteerde filmmakers volgen een traject waarbij zij van begin tot eind inhoudelijke en productionele begeleiding krijgen van CineCrowd, zoals een workshop crowdfunding, hulp bij het opstellen van een campagneplan voor de crowdfunding en ondersteuning bij het verfilmen van het verhaal. Ga voor inschrijving en voorwaarden naar avondvandealmeersefilm.nl.

Almeerse Film

Deel dit artikel