Ga direct naar inhoud

Nieuwsbrief 13 november

Vanavond ontdek je in één klap heel veel nieuw danstalent bij Corrosia met DansClick 20. Drie van de meest beloftevolle nieuwe dansmakers, samen in één rijk aangekleed programma. Aanstaande vrijdag is er weer een nieuwe editie van Broodje Film in samenwerking met café ROEST. Dit keer de spannende, voyeuristische film Mektoub My Love (16+). Zaterdag is eindelijk de dag aangebroken waar we het hele jaar met smart op wachten: Sinterklaas arriveert in Almere Haven!

do 22 & Vr 23 nov / 20:30 U / Theater
De Gemeenschap - Strindberg en Dal (try-out)

Corrosia is trots de allereerste voorstellingen van Strindberg en dal in huis te hebben, theater over theater met een dramatisch en kluchtig randje.


Strindberg en dal gaat over een Nederlandse toneelgroep die aan de slag gaat met een pas ontdekte toneeltekst van de beroemde Zweedse schrijver August Strindberg: Dal in de mist. Tijdens het repeteren aan dit donkere drama over man-vrouwverhoudingen, gemankeerde liefde en manipulatie lopen ook binnen het gezelschap de persoonlijke en professionele spanningen hoog op. De regisseur neemt zijn opvattingen over ‘fysiek theater’ wat al te letterlijk, de mannelijke gastacteur beschikt niet over de heterokwaliteiten die zijn rol vereist en de regieassistent loopt wel erg opzichtig te koop met haar bereidheid om ‘alles’ te doen voor een toneelcarrière. Toneel en werkelijkheid raken verwikkeld en verstrikt en door alle botsingen krijgt deze Strindbergonderneming onbedoeld de trekjes van een wrange klucht.

Klik hier voor meer informatie.

Strindberg & Dal
Films op vrijdag

Corrosia Theater, Expo & Film toont bijzondere films die iedereen gezien moet hebben. Bezoekers kunnen ’s ochtends terecht voor Broodje Film: om 11 uur de bios in, en daarna naar Café ROEST van Triade Flevoland voor een broodje van de dag incl. koffie, thee of (karne)melk. De reguliere avondvertoning om 20 uur biedt bezoekers de mogelijkheid om ’s avonds naar dezelfde film te gaan.

16 november: Mektoub my Love (16+)
Oerbroodje (wit,bruin of spelt) met brie

30 november: Zagros (12+)
Oerbroodje (wit, bruin of spelt) met gegrilde groente

Broodje film
Sinterklaasintocht in Almere Haven!

Wie zoet is, krijgt lekkers. Dus wees maar vast braaf, lieve Almeerse kinderen, want Sinterklaas ziet en hoort alles, ook vanuit Spanje. Zaterdag 17 november is de grote dag. Dan arriveert hij in Almere. Vanaf 10.30 u zijn vele Pieten druk aan de slag om de Havenkom tiptop in orde te maken. Kom vooral kijken! Met niet te veel tegenwind vaart de Sint dan tegen 11.30 u binnen op een vloot van botters en aken. Na de optocht in de Havenkom rijdt hij naar de Markt. Het feestelijke programma daar, voor de deur van Corrosia, start om 12.45 u. Met een optreden van de band Trafassi en een voordracht van de winnaar van de dichtwedstrijd.

sinterklaasintocht Almere

Deel dit artikel