Ga direct naar inhoud

Januari gaat goed van start!

Ben je het nieuwe jaar goed begonnen? Besloten om in januari niet te drinken, wel te sporten of te stoppen met slechte gewoontes?
Het hele team van Corrosia, Theater, Expo & Film wenst je succes met al je goede voornemens én een prachtig 2023. Gevuld met mooie, inspirerende, leuke, noodzakelijke theatervoorstellingen, films en exposities. Natuurlijk in Corrosia!
We hopen je snel te mogen begroeten.

EXPO
VR 13 JAN / TEUN CASTELEIN - FLOWER BEINGS

Bijvoorbeeld aanstaande vrijdag 13 januari. Dan opent in de EXPO ruimte van Corrosia Theater, Expo & Film de tentoonstelling Flower Beings. Deze solotentoonstelling van kunstenaar Teun Castelein zal Almere Haven drie maanden een interactief bloemdecor geven.

Beeldend kunstenaar Castelein is geïnteresseerd in toeristische installaties, waaronder de sculpturen die de toeschouwer uitnodigen zijn hoofd erdoor te steken. Overal ter wereld zijn ze te vinden. Castelein ziet het als een vorm van volkskunst en legt de link met de bloemencorsocultuur.
Dergelijke sculpturen creëren een direct contact tussen kijker en kunst. Castelein voegt daar een digitale laag aan toe en legt een tweede verband: met de social media- en selfiecultuur. “Profielfotokunst is ook weer volkscultuur. Iedereen maakt foto’s van zichzelf, op een paard of een berg, in dit geval tussen de bloemen. Door die te delen op social media hopen ze hartjes en thumbs up te krijgen. Het klinkt plat, maar we hunkeren er allemaal naar gezien en geliefd te zijn. Als ik daarbij kan helpen, vind ik dat een mooie gedachte.”

Opening: vrijdag 13 januari, aanvang 16 uur. Tijdens de opening op 13 januari neemt Castelein van 14 tot 16 uur zelf plaats achter de camera om bezoekers te fotograferen in zijn bloemdecor.
Flower Beings is te bezoeken tot en met donderdag 13 april op di t/m za van 12 t/m 17 uur. Toegang gratis.

Flower Beings
THEATER
ZA 14 JAN 20 U / JOSÉ MONTOYA/LIKEMINDS/THEATER BELLEVUE – TO BE OF NOOIT GEWEEST

In deze zeer persoonlijke voorstelling vertelt José Montoya ZIJN adoptie verhaal. Of dat wat hij ervan heeft weten te maken op basis van de herinneringen, anekdotes en verhalen van anderen.
Het is belangrijk om te weten wie je moeder en wie je vader is. Dat geeft je houvast en het zijn de wortels waaruit je bent gegroeid. Voor kinderen die geadopteerd zijn, is dat oorsprong verhaal niet altijd duidelijk. Je hoeft maar één uitzending van Spoorloos te kijken en je weet waarom.
Vincent Kouters schreef in de Volkskrant: "De solo van José Montoya over de worsteling met zijn adoptie is droevig en mooi verteld. Als verteller weet Montoya goed te doseren: het drama peurt hij uit kleinere momenten."
Kaarten voor de voorstelling koop je hier of vanaf een uur voor aanvang van de voorstelling aan onze kassa.

Likeminds Jose Montoya
DANS
WO 18 & DO 19 JAN 20 U / FRASCATI PRODUCTIES - D̶A̶R̶K̶MATTER

"D̶A̶R̶K̶MATTER is een punky performance, een trip vol mysterie en symboliek. Donker in zijn consequentie, licht aan het einde van de tunnel." Theaterkrant.
Cherish Menzo (JEZEBEL, 2019) en Camilo Mejía Cortés trekken in D̶A̶R̶K̶MATTER ogenschijnlijk herkenbare beelden uit elkaar en kneden deze tot een geheel eigen dans- en bewegingstaal. Reis af naar het gitzwarte, punky en vervreemdende D̶A̶R̶K̶MATTER-universum waar de mogelijkheden van het lichaam tot het maximale worden opgerekt. Tegen de achtergrond van een apocalyptisch jungle-decor, voorzien van filmische soundtrack, ontstaat een duister én beeldschoon spel met het hypothetische lichaam.
Kijk op onze site voor meer info en koop daar je kaartjes. 

dark matter
MUZIEK
ZA 21 JAN 20 U / MARTIN FONDSE, MARGRIET SJOERDSMA, MATANGI QUARTET E.A. - STOP DE TIJD

In dit intieme theaterconcert gaan poëzie en muziek hand in hand. Volgens de Volkskrant is Stop de Tijd een frisse muziektheaterproductie die vlot gespeeld wordt en wars is van een al te tuttige zondagmiddagsfeer.
Op het podium staan dichter Vrouwkje Tuinman, muzikanten van het Matangi Quartet en Het Balletorkest en zangeres Margriet Sjoerdsma. Ze worden aangestuurd door Componist des Vaderlands Martin Fondse, die voor deze voorstelling een aantal nieuwe composities heeft gemaakt.
Stop de Tijd is een mix van jazz, kamermuziek en een vleugje gospel op teksten van Vrouwkje Tuinman, Remco Campert, Jean-Pierre Rawie en anderen.
Kaarten koop je hier of vanaf een uur voor aanvang van de voorstelling aan onze kassa.

Martin Fondse
THEATER
WO 25 JAN 20 U / &BRAKEMA PRODUCTIES – ISOTOPIA

BIJGEBOEKT! Ga voor alle informatie over Isotopia van &Brakema Producties naar onze site. Daar kun je ook meteen kaartjes bestellen!

&Brakema2
FILM
VR 27 JAN 11 & 20 U / LIVING

Onze nieuwe filmserver is geïnstalleerd en in bedrijf. Dat betekend dat we actuelere films kunnen vertonen, films die je normaal in een filmhuis ook zou kunnen zien. Vanaf nu dus de nieuwste arthouse films bij ons in Almere Haven.
Op vrijdag 27 januari is Living te zien. Een ontwapenende drama gebaseerd op de Japanse film Ikiru van Akira Kurosawa, en nu opnieuw bewerkt door schrijver Kazuo Ishiguro (bekend van bestsellers als Never Let Me Go en The Remains of the Day). De hoofdrollen worden gespeeld door Bill Nighy (Love Actually) en Aimee Lou Wood (Sex Education).
Kaartjes koop je alvast hier of vanaf een uur voor aanvang van de film aan onze kassa.

Living1
MORGEN NAAR DE FILM? DAT KAN!
VR 13 JAN 11 & 20 U / JANE BY CHARLOTTE

In deze docu debuteert de Franse Charlotte Gainsbourg als regisseur met een liefdevol portret van haar moeder, de iconische zangeres en actrice Jane Birkin. Intieme gesprekken tussen de twee bekende filmsterren geven je inzicht in de moeder-dochterrelatie en laten niet veel onbesproken. Ouder worden, sterven, slapeloosheid, beroemdheid en hun verschillende herinneringen aan hun gedeelde verleden, waaronder Charlotte's vader en Jane's echtgenoot, Serge Gainsbourg, komen aan bod. Kaarten koop je vanaf een uur voor aanvang van de film aan onze kassa.

Jane by Charlotte

Deel dit artikel