Ga direct naar inhoud

Enter Almere Haven

Almere Haven krijgt een nieuw festival: Enter Almere Haven. Op dit moment beoordeelt de redactieraad van Enter Almere Haven de vele reacties van kunstenaars, theatermakers, muzikanten en andere makers die binnenkwamen na de open call. Woon je in Centrum, De Wierden of De Meenten, en wil je meewerken aan een festival in jouw buurt? Geef je dan op voor een van de festivalcommissies.

Festival
Enter Almere Haven is een festival dat gelijktijdig zal plaatsvinden in drie wijken van Almere Haven en in elke wijk anders is, afhankelijk van wat de buurt kiest. Het programma kan bestaan uit podiumkunsten, muziek, beeldende kunst, film, circus en/of werk dat speciaal voor de wijk is gemaakt. Corrosia riep makers uit Nederland en België op om een plan te ontwikkelen voor Almere Haven. Een redactieraad, bestaand uit cultuurliefhebbers uit Almere stelt uit de inzendingen een catalogus samen waaruit de festivalcommissies uit de wijk kiezen.

Festivalcommissies: creëer je eigen festival
De ruggengraat van het project wordt gevormd door drie festivalcommissies: buurtbewoners uit Centrum, De Wierden en De Meenten. Na de zomer van 2019 kiezen zij uit een kunstcatalogus elk hun eigen favorieten en gaan ze plannen maken voor de productie, promotie en aankleding van hun festival. Hun enige opdracht: dring door tot in de vezels van je buurt.

Geef je op
Ben je inwoner van Haven Centrum, De Wierden of De Meenten en wil je onderdeel worden van de festivalcommissie in jouw wijk, dan kun je voor opgave en meer informatie mailen naar enter@corrosia.nl.

De wijkteams gaan aan de slag van september 2019 t/m 7 juni 2020.

----------------------------------------------------------------------

Open Call kunstenaars
Kunstenaars konden werk inzenden voor wijkenfestival Enter.

Enter Almere Haven wordt een multidisciplinair festival, met ruimte voor professionele podiumkunsten, muziek, beeldende kunst, film, circus en site specific werk. Talentontwikkeling, participatie en vernieuwing zijn belangrijke pijlers van het beleid van Corrosia Theater, Expo & Film. Daarom vroegen wij (beginnende) kunstenaars en kunstenaars die participatief werken om producties en projecten die tussen 5 en 7 juni 2020 kunnen worden gepresenteerd zich aan te melden. Enter Almere Haven heeft een budget voor de uitvoer van de geprogrammeerde werken en voorstellingen.

Wanneer en waar
• 21 mei 2019: deadline open call
• september 2019: publicatie Kunstcatalogus met daarin de door de redactieraad geselecteerde werken
• 1 november 2019: bekendmaking van de keuzes van de wijkteams
• 5 - 7 juni 2020: festival Enter Almere Haven, gelijktijdig in de wijken Centrum, De Wierden en De Meenten van stadsdeel Almere Haven.

Neem voor vragen of meer info contact op met Lourens Formsma van Corrosia Theater, Expo & Film: via enter@corrosia.nl of 036-52159 29 .

Enter Almere Haven wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie en is geïnspireerd op het succesvolle Brusselse ENTER festival BXL van Démos.

festival Enter Almere Haven