Ga direct naar inhoud

Enter Almere Haven

Enter wordt verplaatst

Nieuwe datum volgt
Met pijn in het hart heeft Corrosia moeten besluiten om Enter Almere Haven te verplaatsen. Het festival, dat op 6 en 7 juni zou plaatsvinden, wordt georganiseerd door vele handen en hoofden. Het verbod op bijeenkomsten tot 1 juni betekent dat er te weinig tijd zou zijn om het festival verder te ontwikkelen samen met Almeerders. We houden u uiteraard op de hoogte als er een nieuwe datum is gevonden.

Festival dóór de wijk
Enter Almere Haven vindt plaats in een nader te bepalen weekend in 2020 in Haven Centrum, De Wierden/Laren en De Meenten/Grienden. Volg het proces naar het festival via Instagram en Facebook. Het volledige programma verschijnt binnenkort op de website.

Enter Almere Haven is op zoek naar vrijwillige manusjes-van-alles, rauwdouwers, creatievelingen, gastvrouwen, gastheren, horecaliefhebbers en promoters! Het nieuwste festival van Almere, geprogrammeerd en geproduceerd door buurtbewoners uit Almere Haven, zoekt op verschillende gebieden vrijwilligers. Naar aanloop van het festival worden verschillende trajecten in gang gezet waarbij bewoners samen bijvoorbeeld aan de aankleding van het festival werken. Iedereen uit heel Almere kan zijn of haar steentje bijdragen aan dit festival.

Draag jouw steentje bij

Ben je er niet vies van om je kracht in te zetten om spullen van hot naar her te sjouwen? Wil je ervoor zorgen dat de aankleding van het festival er tiptop uitziet? Of wil je iedereen laten weten dat het festival er is? Dan zijn we op zoek naar jou! Draag jouw steentje bij aan een succesvol festival dóór Haven Centrum, De Meenten/Grienden en/of De Wierden/Laren.

Scroll naar beneden op je op te geven!

De Grote Buurtparade Almere Haven

Over Enter Almere Haven

Almere Haven krijgt een nieuw festival: Enter Almere Haven. Onder aanvoering van buurtbewoners werkt Corrosia Theater, Expo & Film twee jaar lang toe naar een festival dat in juni 2020 gelijktijdig in drie wijken van Almere Haven plaatsvindt. Enter Almere Haven werkt volgens een uniek format: wijkbewoners programmeren, produceren en promoten hun eigen festival. Zij zijn het die de inhoudelijke knopen doorhakken. Enter Almere Haven is een festival voor jong en oud. Corrosia wil met Enter Almere Haven kunst in vele handen leggen.

enter almere haven

Het festivalprogramma is rond

Het festivalprogramma is rond en gepresenteerd. Vanaf nu worden de geprogrammeerde acts verdeeld in een blokkenschema. Eind januari volgen de wijkfestivalteams hier een workshop over. Hierna lichten we elke week een programma onderdeel uit. Lees hier het artikel dat Almere Deze Week over ons heeft geschreven.

Presentatie Enter festivalprogramma

Wat eraan voorafging

Het traject van Enter Almere Haven startte in februari 2019 met een oproep aan professionele makers op het gebied van theater, beeldende kunst, film, circus, muziek en dans. Uit de ingezonden plannen en projecten stelde een redactieraad van tien Almeerders een catalogus samen die begin oktober feestelijk is gepresenteerd. 

Bewoners uit de deelnemende wijken, De Meenten/Grienden, De Wierden/Laren en Haven Centrum, kozen hun festivalprogramma uit deze catalogus. Een kritische kijk op artistieke inhoud, diversiteit van disciplines, aantrekkelijkheid voor verschillende doelgroepen en praktische haalbaarheid vormden het uitgangspunt. Daarbij stonden vragen centraal als: ‘Hoe maken we een verbindend cultureel programma dat voor alle Havenaren toegankelijk is?, Hoe maken we het festivalprogramma in de drie wijken tot een samenhangend geheel?, Op welke plek worden de programmaonderdelen geprogrammeerd? en Wie kunnen we betrekken bij het festivalprogramma?’. Kortom, een hele puzzel!

Volg Enter

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom Enter door ons te volgen op Instagram of lid te worden van onze Facebookgroep.

Neem voor vragen of meer info contact op met Lourens Formsma van Corrosia Theater, Expo & Film: via enter@corrosia.nl of 036-52159 29 .

Enter Almere Haven wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie, VSBfonds, Gebiedskantoor Almere Haven, de Rabobank, het Prins Bernhard Cultuurfonds en is geïnspireerd op het succesvolle Brusselse ENTER BXL van Démos.