Ga direct naar inhoud

Over Enter Almere Haven


Enter wordt verplaatst

Nieuwe datum volgt
Met pijn in het hart heeft Corrosia moeten besluiten om Enter Almere Haven te verplaatsen. Het festival, dat op 6 en 7 juni zou plaatsvinden, wordt georganiseerd door vele handen en hoofden. Het verbod op bijeenkomsten tot 1 juni betekent dat er te weinig tijd zou zijn om het festival verder te ontwikkelen samen met Almeerders. We houden u uiteraard op de hoogte als er een nieuwe datum is gevonden.

Festival dóór de wijk
Enter Almere Haven vindt plaats in een nader te bepalen weekend in 2020 in Haven Centrum, De Wierden/Laren en De Meenten/Grienden. Volg het proces naar het festival via Instagram en Facebook.

Over Enter Almere Haven

Almere Haven krijgt een nieuw festival: Enter Almere Haven. Onder aanvoering van buurtbewoners werkt Corrosia Theater, Expo & Film twee jaar lang toe naar een festival dat in juni 2020 gelijktijdig in drie wijken van Almere Haven plaatsvindt. Enter Almere Haven werkt volgens een uniek format: wijkbewoners programmeren, produceren en promoten hun eigen festival. Zij zijn het die de inhoudelijke knopen doorhakken. Enter Almere Haven is een festival voor jong en oud. Corrosia wil met Enter Almere Haven kunst in vele handen leggen.

Wat eraan voorafging

Het traject van Enter Almere Haven startte in februari 2019 met een oproep aan professionele makers op het gebied van theater, beeldende kunst, film, circus, muziek en dans. Uit de ingezonden plannen en projecten stelde een redactieraad van tien Almeerders een catalogus samen die begin oktober feestelijk is gepresenteerd. 

Bewoners uit de deelnemende wijken, De Meenten/Grienden, De Wierden/Laren en Haven Centrum, kozen hun festivalprogramma uit deze catalogus. Een kritische kijk op artistieke inhoud, diversiteit van disciplines, aantrekkelijkheid voor verschillende doelgroepen en praktische haalbaarheid vormden het uitgangspunt. Daarbij stonden vragen centraal als: ‘Hoe maken we een verbindend cultureel programma dat voor alle Havenaren toegankelijk is?, Hoe maken we het festivalprogramma in de drie wijken tot een samenhangend geheel?, Op welke plek worden de programmaonderdelen geprogrammeerd? en Wie kunnen we betrekken bij het festivalprogramma?’. Kortom, een hele puzzel!

Volg Enter

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom Enter door ons te volgen op Instagram of lid te worden van onze Facebookgroep.

Neem voor vragen of meer info contact op met Lourens Formsma van Corrosia Theater, Expo & Film: via enter@corrosia.nl of 036-52159 29 .

Enter Almere Haven wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie, VSBfonds, Gebiedskantoor Almere Haven, het Prins Bernhard Cultuurfonds en is geïnspireerd op het succesvolle Brusselse ENTER BXL van Démos.