Ga direct naar inhoud

Agenda

CircusCoalitie
GREAT CATCH - A fresh taste of circus

  • donderdag 11 april 20.00 uur - 21.15 uur

Great Catch is precies wat de titel impliceert, een geweldige vangst. En jij kan dat nu meemaken. In Nederland is een nieuwe generatie circusartiesten opgestaan die niet alleen fantastische skills heeft, maar daar ook nog grappige, ontroerende en persoonlijke theatervoorstellingen mee maakt.

Drie jonge circusartiesten tonen het nieuwe circus
De nieuwe generatie circusartiesten treedt aan in Great Catch - A fresh taste of circus. Aan die titel is geen woord gelogen.
De Circuscoalitie, opgezet door een aantal organisaties die het Nederlandse circus een boost wil geven, laat een frisse wind waaien. Geen rechttoe rechtaan klassieke kunstenmakerij, maar hedendaags circus dat een huwelijk aangaat met toneel, dans en urban arts, met een 'doorgecomponeerde' theatrale voorstelling als resultaat.

Great Catch trailer 2024 from Circuscoalitie on Vimeo.Verwondering en vragen
Tijdens deze avond worden in drie korte voorstellingen gepresenteerd waarin met indrukwekkende en geestige skills verhalen worden verteld, over onszelf, over de wereld om ons heen. Circus dat behalve verbazing en verwondering wekt, ook vragen stelt. Soms over een thema dat dicht bij de circuskunstenaar blijft: falen.
Virtuoos geklungel en verrassend gejongleer
De Spaanse trapezekunstenaar Campistany, opgeleid aan het Rotterdamse Codarts, klungelt er virtuoos op los. De Tea Time Company (twee circusartiesten en een danseres van de Fontys Hogeschool) maken een abstract spel met stokken tot een spannende en grappige voorstelling die geen enkele uitleg behoeft en gecombineerd met muziek ook gewoon móói is. Wie dacht dat jongleren niet anders te interpreteren is als ingenieus opwerpen en vangen van ballen, kegels of andere objecten, komt bij de jonge Liza van Brakel voor een verrassing te staan. Haar solovoorstelling bouwt langzaam op, zodat de kijker het gevoel krijgt nader tot de jongleuse te komen en de objecten meer dan één betekenis krijgen. Kwestie van ingenieuze dramaturgie, en dat is misschien wel het geheim van het hedendaagse circus.

L O N E

Creatie en performer Luuk Brantjes 
Outside eye’s Benjamin Richter, Birgit Haberkamp, Piet van Dycke
Muziek Joel Roxendal

3+1

Creatie Marieke Thijssen, David Mupanda en Wilko Schütz
Performers Marieke Thijssen, naam vervanger en Wilko Schütz

Pink Boots and An Alcoholic Sock Puppet
Creatie en performer Harvey Cobb
Artistieke coach Captain Frodo
Outside Eye Pepijn Ronaldo

Deel dit artikel