Ga direct naar inhoud

Verhuur

Koop kaarten
  • donderdag 22 april 20.30 uur - 22.00 uur

De Gemeenschap - Nederlandse Comedie

Wat gebeurt er met het fragiele evenwicht van een gezin als er iemand binnenkomt die is gewapend met een blik die even scherp is als zijn tong? Wel, dat raakt uit balans. Er ontstaat een familieportret waar om kan worden gelachen, gehuild en nagedacht.

All in the Family, maar dan in het hier en nu. Dat is de nieuwe voorstelling van De Gemeenschap, die met een topcast de legendarische sitcom in herinnering brengt, maar dan met alle maatschappelijke tegenstellingen en persoonlijke dilemma’s van de 21e eeuw. Ook hier staat de gezinsharmonie voortdurend onder druk, met twee ouders die al jaren de vergissing in stand houden die zij ‘een goed huwelijk’ noemen. Met een dochter die met haar vriend probleemloos het huisje-boompje-beestje-ideaal lijkt te vertegenwoordigen. Met een hypergevoelige zoon des huizes die, hoewel ruimschoots volwassen, nog altijd aan moeders rokken hangt en thuis woont.

Vlammende confrontaties
En dan brengt hij op een mooie zaterdagavond een veel oudere minnaar mee en gaat de schone schijn in vlammende confrontaties op. Gerardjan Rijnders als de nieuwe geliefde steekt de lont in het kruitvat en vindt onder anderen Dic van Duin als de vader tegenover zich; een hedendaagse Archie Bunker. Maar hoe hoog de spanningen ook oplopen, de bevrijdende lach en de compassie zijn nooit ver weg.

Strak, fysiek en verhalend
Onder regie van Roy Peters treden naast Rijnders en van Duin ook Debbie Korper, Yara Alink, Milan Boele van Hensbroek en Sander Plukkaard op. De stijl van De Gemeenschap is als altijd strak in vorm, fysiek en verhalend. Het lichaam is het uitgangspunt, bewegend of stilstaand, sprekend of zwijgend, dominerend of zich voegend in een collectief gedragspatroon.

Info
Aanvang: 20.30 u
Prijs online: € 15 / € 14
Prijs aan de kassa: € 17 / € 16
Studenten/scholieren: € 8
CorrosiaPas: gratis

Deel dit artikel