Ga direct naar inhoud

Verhuur

Koop kaarten
  • dinsdag 30 maart 20.30 uur - 22.00 uur

CLUB LAM – Die Already

Ze worden meestal op maar op één manier afgeschilderd, maar Maria, Maria Magdalena en de Heilige Johanna waren natuurlijk niet zo eendimensionaal.

De moeder, de hoer, de huisvrouw – dat is het beeld dat we kennen van deze Bijbelse vrouwelijke figuren. Zoals veel andere historische personages is hun imago door mannen bepaald en beschreven. Hoog tijd om daar eens een vrouwelijk perspectief op los te laten. Club Lam laat zien dat de drie vrouwen aan de voet van het kruis met de lijdende Christus ook nog wel andere dingen aan hun hoofd hadden. Ze hadden koppijn en niet de hele dag de tijd om te weeklagen.

Nieuwe waarheid
In de tragikomedie Die already staan Marloes IJpelaar, Ella Kamerbeek en Ayla Satijn met een stevige kater te wachten tot de jongeman aan het kruis eindelijk sterft. Na eeuwen horen we wat Moeder Maria, Maria Magdalena en de Heilige Johanna dachten en bespraken. Over de bevalling van Maria bijvoorbeeld. Zo ontdekken we een nieuwe waarheid. De vrouwen zijn de geschiedenis ingegaan als de archetypische moeder, hoer en brave huisvrouw. Maar terwijl die stereotypering nog altijd aan vrouwen kleeft, dekken ze al lang de lading niet meer. Tijd dus voor een update. Bijvoorbeeld over wat er tijdens het laatste avondmaal echt is gebeurd? En wie heeft deze PR stunt eigenlijk bedacht?

Info
Aanvang: 20.30 u
Prijs online: € 16 / € 14
Prijs aan de kassa: € 17 / € 15
Studenten/scholieren: € 8
CorrosiaPas: gratis

Credits
Actrices: Marloes IJpelaar, Ella Kamerbeek, Ayla Satijn
Tekst: Marloes IJpelaar
Eindregie: Ellen Goemans
Scenografie: Elke Broeders
Vormgeving: Renee Mes
Met dank aan: Manja Topper, Janneke Remmers, Dood Paard, Aluin, Gemeente Utrecht, Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht, Lira Fonds, KF Hein, Elise Mathilde, Fentener en van Vlissingen Fonds.

Deel dit artikel