Ga direct naar inhoud

Verhuur

Koop kaarten
  • woensdag 10 maart 20.30 uur - 21.40 uur

geannuleerd / Nicole Beutler Projects - OUR HOUSE IS ON FIRE

“Everything needs to change. And it has to start today.” De woorden van Greta Thunberg zijn duidelijk. Sommige zinnen herhaalt ze als een mantra. Ze roept ons op tot handelen. Maar doen we dat ook?

Sinds ze in 2018 de woorden ‘skolstrajk for klimatet’ (schoolstaking voor het klimaat) op een kartonnen bordje schreef en voor het Zweedse parlement ging zitten, is Greta Thunberg wereldwijd een begrip geworden. Als tiener zette ze eigenhandig klimaat hoog op de politieke wereldagenda, ze reist (klimaatvriendelijk) langs internationale conferenties, roept op tot actie en geeft trage politici zonodig een fikse schrobbering. Het kantelpunt waarop klimaatverandering onomkeerbaar is en het leven op aarde drastisch zal veranderen, nadert per slot van rekening gevaarlijk snel.

Onmogelijke opdracht
Thunbergs wereldberoemde uitspraak “our house is on fire!” roept op tot actie en paniek. Maar voelen we paniek? Komen we in actie? De acht dansers in OUR HOUSE IS ON FIRE hebben de onmogelijke opdracht de boodschap van Thunberg letter voor letter te belichamen. Als een soort Grieks koor sporen ze het publiek aan tot handelen. Wanneer wordt toehoren begrijpen? Wanneer wordt toekijken doen?

Serie over klimaatcrisis
OUR HOUSE IS ON FIRE maakt deel uit van een serie over de klimaatcrisis. Nicole Beutler zal de komende jaren vrijwel uitsluitend voorstellingen rond dit onderwerp maken. OUR HOUSE IS ON FIRE ging in 2020 in première bij het Zweedse dansgezelschap Norrdans. Na een tournee door Zweden is de voorstelling nu in de Nederlandse theaters te zien met een nieuwe Nederlands cast.

Na ROLE MODEL maakt Nicole met OUR HOUSE IS ON FIRE wederom een voorstelling die geschikt is voor alle leeftijden vanaf ongeveer twaalf jaar.

Info
Aanvang: 20.30 u
Prijs online: € 16 / € 14
Prijs aan de kassa: € 17 / € 15
Studenten/scholieren: € 8
CorrosiaPas: gratis

Deel dit artikel