Ga direct naar inhoud

Verhuur

Koop kaarten
  • donderdag 3 december 20.30 uur - 22.00 uur

De Warme Winkel - Afscheidstoernee

Afscheidstoernee van De Warme Winkel is een oefening in ascese, in het afzien van overbodige luxe en verspilling. Houd dus vooral uw jas aan, want de verwarming staat uit!

Tot ziens.
Adieu.
Vaarwel.
We nemen afscheid.
Toedeloe tegen onze luxe.
De groeten aan de geldingsdrang.
Maar afscheid nemen moet je leren.
We oefenen het opofferen.
We stoppen met concurreren.
We willen niet langer vervuilen, voortplanten en vliegen.
We zijn geen vogels; we zijn fietsers.

Krimpen, slinken en samenballen
Afscheidstournee is het tweede deel in een serie waarin De Warme Winkel antwoorden onderzoekt op het gevoel van overbodigheid in deze overbevolkte wereld. Hoe houden we het leuk met 10 miljard mensen op deze aardkloot? Na ‘excelleren’ in Vincent Rietveld gaat voor de Louis d'Or, onderzoekt deze voorstelling ‘ascese’ als antwoord hierop. We gaan oefenen in krimpen, in slinken, in samenballen. We gaan heel veel moeite doen voor weinig, zoeken de schoonheid in het kleine en het plezier in het verstrijken van de tijd. We bakken een show die niet vervuilt en gaan op de fiets op tournee. Wat blijft er dan over en wat komt ervoor in de plaats?

Theatergroep De Warme Winkel
De Warme Winkel maakt geestige, brutale en intelligente voorstellingen over grote thema’s, waarbij heilige huisjes genadeloos omver worden geschopt. Zo plagieerden ze Café Müller van Pina Bausch in De Warme Winkel speelt De Warme Winkel en rekenden ze af met het repertoiretoneel tíjdens een voorstelling van Ivo van Hove in Achterkant. Bereid u dus voor op het ondenkbare. En kom op de fiets!

na afloop: Ontmoet de makers!
In verband met de aangepaste capaciteit graag vooraf aanmelden voor het nagesprek via reserveren@corrosia.nl.

Info
Aanvang: 20.30 u
Prijs online: € 16 / € 14
Prijs aan de kassa: € 17 / € 15
Studenten/scholieren: € 8
CorrosiaPas: gratis