Ga direct naar inhoud

Verhuur

Koop kaarten
  • zaterdag 28 november 20.30 uur - 22.00 uur

GEANNULEERD Toneelschuur Producties / Eline Arbo - Drie Zusters

Wegens omstandigheden is deze voorstelling geannuleerd. Kaartkopers ontvangen zo snel mogelijk persoonlijk bericht. Corrosia is telefonisch bereikbaar van dinsdag tot en met vrijdag tussen 12 en 17 uur op 036 5215929. Per mail zijn wij bereikbaar via info@corrosia.nl

Dromen over betere tijden – het is van alle tijden. Blijven hangen in die dromen is dat ook, laat Eline Arbo zien in deze politieke voorstelling. Arbo maakte eerder bij Toneelschuur de succesvolle Weg met Eddy Bellegueule waarmee ze de Regieprijs 2020 won.

‘Wanneer gaan we naar Moskou?’ Het is de zo ongeveer lijfspreuk van Irina, de jongste van de drie zusters uit Tsjechovs toneelklassieker Drie Zusters (1901). Want in Moskou, ja daar speelt zich het ware leven af, vol opwinding en mogelijkheden. Regisseur Eline Arbo trekt in haar bewerking een parallel tussen die hoop op een beter leven met het Nederlandse hier en nu. Ze vraagt zich af wanneer de vrouwen in Nederland nu echt eens door dat glazen en alle andere plafonds breken.

Positie van de vrouw
Arbo’s Drie Zusters gaat over de positie van de vrouw in de huidige tijd. Waarom staat Nederland op plaats 38 op de wereldlijst van economische ongelijkheid tussen man en vrouw? Waarom ontwikkelt de emancipatie zich hier niet sneller? Vinden we het wel prima zo? Denken we dat het niet kan? Waarom staan we stil en dromen we van betere tijden, net zoals de drie zusters in Tsjechovs stuk? Het zijn confronterende vragen. Durven wij kritisch naar onszelf te kijken?

Politiek, humoristisch, muzikaal
Een politieke voorstelling die, zoals we eerder hebben gezien bij Eline Arbo, ook licht, humoristisch en muzikaal zal zijn. Met een achtkoppige cast, waaronder Diewertje Dir, Sarah Janneh en Keja Klaasje Kwestro als de drie zussen.

na afloop: Ontmoet de makers!
In verband met de aangepaste capaciteit graag vooraf aanmelden voor het nagesprek via reserveren@corrosia.nl

Info
Aanvang: 20.30 u
Prijs online: € 16 / € 14
Prijs aan de kassa: € 17 / € 15
Studenten/scholieren: € 8
CorrosiaPas: gratis