Ga direct naar inhoud

Verhuur

Koop kaarten
  • dinsdag 31 maart 20.30 uur - 22.00 uur

GEANNULEERD Moving Guitars - Moving guitars

Met de ogen dicht naar muziek luisteren? Niet bij dit concert, waar decor, film en dans samen met gitaarcomposities een mysterieuze, sprookjesachtige sfeer creëren.

Leeft het, dat enorme luchtkussen op het toneel? Het beweegt wel, reageert op de muziek van gitaristen Izhar Elias en Florian Magnus Maier, en verandert van vorm door de bewegingen van Kenzo Kusuda. Gecombineerd met de videokunst van Paul en Menno de Nooijer transformeren vormen, kleuren, beelden en decor (een ontwerp van Cocky Eeken) tot een voortdurende dialoog tussen muziek, dans en beeld. Moving Guitars is dan ook geen gewoon gitaarconcert waarbij je soms even je ogen kunt sluiten. Het is een ervaring voor oren, ogen en hart.

Wonderlijk collectief
Met de voorstelling in Corrosia sluit dit wonderlijke collectief een geslaagde tournee af. Elias (barokgitaar en klassieke gitaar, winnaar Nederlandse Muziekprijs) en Maier (compositie en elektrische gitaar) ontmoetten elkaar tijdens het muziekprogramma Vrije Geluiden. Het klikte onmiddellijk. In danser/choreograaf Kenzo vonden zij degene die muziek, ruimte en beweging bij elkaar brengt. Met zijn geconcentreerde bewegingen verenigt hij oude en nieuwe muziek en creëert een nieuwe balans. Terwijl de muziek de ruimte vult, groeit er iets op het podium, golvend en ademend, fascinerend.

Info
Aanvang: 20.30 u
Kassa geopend: 20 u
Prijs online: € 16 / € 14
Prijs aan de kassa: € 17 / € 15
Studenten/scholieren: € 8

na afloop: Ontmoet de makers!