Ga direct naar inhoud

Verhuur

Koop kaarten
  • donderdag 20 februari 15.00 uur - 16.25 uur

KROOST: Shaun het schaap (AL)

Het bioscoopdebuut van Shaun, het brutale schaapje uit de stal van animatiestudio Aardman (Wallace & Gromit). Nadat de boer van het erf is verdwenen, trekt Shaun met zijn kudde naar de grote stad, met alle gevolgen van dien.

Shaun is de leider van een bende gekke schapen die hem blindelings volgt in zijn grappen en grollen. Regelmatig drijven de schapen de boer tot waanzin met hun dolle capriolen – nu heeft Shaun het zo bont gemaakt dat de boer wordt weggevoerd van de boerderij. Shaun en herdershond Bitzer moeten samen met de kudde de grote stad trotseren om hem te redden.

Het animatiekarakter Shaun het schaap maakte zijn eerste optreden in de Oscarwinnende korte Wallace & Gromit-film A close shave (1995). Sindsdien is hij 's werelds bekendste schaap en weet televisiekijkers in al meer dan 170 landen te vermaken.

Shaun het schaap is toegankelijk voor iedereen, er wordt namelijk niet gesproken in de film.

KROOST: Beestenboel bij Corrosia
Shaun het schaap is onderdeel van het voorjaarsvakantiefestival KROOST. KROOST is de kinderkunstvakantie van Almere en omstreken. Gedurende de voorjaarsvakantie wordt het een beestenboel bij Corrosia! Maak een dierenmasker voorafgaand aan de Mijn Dinsdagmiddag-film Gruffalo & Het kind van de Gruffalo. Speciaal voor KROOST wordt Lion king vertoond tijdens de wekelijkse vrijdagfilm. Of kom kijken naar de theatervoorstelling KID. over de meest bijzondere diersoort: de volwassene.

Prijs toegangskaarten: €3