Ga direct naar inhoud

Verhuur

Koop kaarten
  • zondag 24 november 15.00 uur - 16.30 uur

Verhuur: Opus 2 - Scenes from Tarzan of the apes

Ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van de stomme film trakteert Opus 2 op een nieuw geschreven hedendaagse opera Scenes from Tarzan of the Apes.

Vergeet wat je weet over klassieke muziek, accordeons en ongemakkelijke concertgewoontes. Ensemble Opus 2 bestaant uit elf accordeonisten, groot slagwerk, sopraan, tenor en bariton. In een versmelting van klassiek, film, theater, jazz, zang en improvisatie neemt het ensemble je mee naar een muzikale wereld waarvan je achteraf pas beseft dat je er behoefte aan had. Een niet-alledaagse bezetting met een niet-alledaagse productie!


Ensemble Opus 2 staat bekend om zijn virtuositeit, gedurfd repertoire vol avontuur, melodie en ritmisch vuurwerk. Het ensemble staat onder leiding van Hans Barten en geeft wereldwijd concerten. Elk van de musici brengt hun eigen achtergrond mee.

Scenes from Tarzan of the Apes
Culturen botsen in deze 21ste eeuwse hervertelling van het bekende verhaal van de koning van de jungle, waar angst voor het onbekende transformeert in acceptatie, opoffering en liefde. Een productie waarin clips van de originele Tarzanfilm uit 1918 worden afgewisseld met live action en muziek die de geest van stomme film en hedendaagse opera oproept. Scenes from Tarzan of the Apes is een unieke theatrale ervaring.
De opera is geschreven voor en opgedragen aan het ensemble door 'composer in residence' John Franceschina en gebaseerd opde roman  Tarzan of the apes uit 1914 van Edgar Rice Burroughs. Angst voor het onbekende, de behoefte om ergens bij te horen, opoffering en beantwoording van de liefde zijn zowel tijdloos als universeel.

Credits
Muziek en libretto: John Franceschina
Creator/Dirigent: Hans Barten
Sopraan: Anouk Antonissen
Tenor: Luke Mitchell
Bariton: Fernando Linares-Correa
Ensemble Opus 2
Regie: Malou Kranen


Meer informatie www.alphenopus2.nl