Ga direct naar inhoud

Verhuur

Koop kaarten
  • dinsdag 18 juni 20.00 uur - 22.50 uur

Mijn Dinsdagavondfilm: The true cost

Het Almeerse duo Lucien en Joan doet iets geweldigs: onder de naam Broke Ass Millionaires ‘customizen’ ze oude kleding op zo’n manier dat iedereen kan schitteren als een miljonair. Vanavond exposeren ze hun werk en tonen ze The true cost, een ontluisterende documentaire over de kledingindustrie die laat zien wie de prijs betalen voor onze ‘low-cost high fashion’.

The true cost toont een ongezien deel van de wereld. In tientallen jaren is de prijs van kleding enorm afgenomen, terwijl de mensheid en de belasting van het milieu drastisch zijn gegroeid. De documentaire gaat over de kleren die we dragen, de mensen die ze maken en de impact die de kledingindustrie op onze wereld heeft. Gefilmd in verschillende landen, van luxe plaatsen tot donkere sloppenwijken. Invloedrijke modeontwerpsters en (milieu)activisten waaronder Stella McCartney, Livia Firth en Vandana Shiva delen hun visie.The true cost neemt je mee in de wereld van de mensen en plaatsen achter onze kleren. Wie betaalt er nou echt de prijs voor onze kleding?

Kledingswap, styling demo en expo
Kom langs en laat je stylen door Broke Ass Millionaires! Vergeet niet je kledingkast te checken of er nog iets hangt wat je al een poos niet aan hebt gehad want er is vanavond ook een kledingswap. Broke Ass Millionaires verzorgt ook een expositie waarbij hun eerdere 'so fresh and so clean' creaties te bewonderen zijn. Dit alles is inbegrepen bij de toegangsprijs.

Mijn Dinsdagavondfilm
Elke tweede dinsdag van de maand nodigt Corrosia, Theater, Expo & Film een Almeerder uit om
Mijn Dinsdagavondfilm samen te stellen. Deze avonden staan volledig in het teken van de film.

De toegangskaarten zijn € 7,00 inclusief consumptie na afloop.