Ga direct naar inhoud

Theater

Koop kaarten
  • woensdag 27 januari 2021 19.30 uur - 21.00 uur

Filmkijkclub Almere: Lady Bird

Hilarisch en ontroerend regiedebuut van Greta Gerwig. Met Saoirse Ronan als pubermeisje dat zich fel afzet tegen de wereld om haar heen, en in het bijzonder haar moeder.

Filmkijkclub Almere 2020
Samen met scenarioschrijver Marcel Lenssen onderzoek je de wereld achter vier moderne filmklassiekers. Door te ontleden hoe een verhaal is opgebouwd, welke stijlmiddelen worden gebruikt of hoe dialogen werken, ontdek je hoe de film jouw gevoelens stuurt en je meevoert naar bijzondere werelden. Zijn het de filmwetten die slim worden toegepast of worden alle regels juist met voeten getreden?

Programma
We zetten de zweterige rechtbankklassieker 12 Angry men van Sidney Lumet, waarin een jury moet oordelen over een moord, tegenover het moderne lichtvoetige jongerendrama Lady Bird van aanstormend talent Greta Gerwig. We duiken in het beklemmende Crash van Paul Haggis, waarin raciale en sociale spanningen in Amerika worden behandeld. We onderzoeken het epische meesterwerk Dogville van Lars von Trier. We onderzoeken de invloed van theater in de films en we ontleden welke grote maatschappelijke vragen de films oproepen.

Podcast & nabeschouwing
Voorafgaand aan de film krijg je een korte inleiding via een exclusieve podcast waarin achtergronden, leuke weetjes en details om op te letten worden behandeld. Na afloop wordt de film gezamenlijk besproken.

Marcel Lenssen
Marcel Lenssen (1968) schrijft voor toneel en film. Zijn scenario voor de film Doodslag (2011) werd genomineerd voor een Gouden Kalf en heeft een prestigieuze special recommendation Prix Europa gekregen. De door hem geschreven film Hope (2016) was de best bekeken Telefilm van 2016. Wij kennen hem natuurlijk van Havens eigen buurtsoap De Wasserette.

Info
Data: 2 dec, 9 dec, 20 jan, 27 jan
Tijd: 19.30 u
Strippenkaart (voor vier avonden): € 50 regulier / € 40 bibliotheekpas / € 25 CorrosiaPas
Losse kaarten: € 15 regulier / € 12,50 kortingspassen
Aanmelden voor de hele cursus? Stuur een mail naar: reserveren@corrosia.nl