Ga direct naar inhoud

Theater

Koop kaarten
  • woensdag 20 januari 2021 19.30 uur - 21.06 uur

FIlmkijkclub Almere: 12 Angry Men

Corrosia Theater, Expo & Film is tot en met 18 november gesloten. Alle voorstellingen en activiteiten komen te vervallen. Kaartkopers ontvangen zo snel mogelijk persoonlijk bericht. Corrosia is telefonisch bereikbaar van dinsdag tot en met vrijdag tussen 12 en 17 uur op 036 5215929. Per mail zijn wij bereikbaar via info@corrosia.nl

12 Angry men
Een twaalfkoppige jury moet beslissen over het lot van een van moord verdachte tiener. Slechts één man gelooft in zijn onschuld, jurylid nummer 8. In 1957 debuteerde de legendarische regisseur Sidney Lumet (Dog Day Afternoon, Network) met deze ronduit claustrofobische rechtbankthriller, die zich vrijwel volledig afspeelt binnen één ruimte. Oscarnominaties voor beste film, regisseur en script.

Filmkijkclub Almere 2020
Samen met scenarioschrijver Marcel Lenssen onderzoek je de wereld achter vier moderne filmklassiekers. Door te ontleden hoe een verhaal is opgebouwd, welke stijlmiddelen worden gebruikt of hoe dialogen werken, ontdek je hoe de film jouw gevoelens stuurt, en je meevoert naar bijzondere werelden. Zijn het de filmweten die slim worden toegepast of worden alle regels juist met voeten getreden? Word een kenner!

Lenssen gaat dieper in op de opbouw en stijlmiddelen die worden gebruikt. Samen ontleed je hoe de karakters in elkaar zitten, welk dilemma er speelt, en wanneer het drama echt ontbrandt. Door stil te staan bij dialogen, ritme en subtekst, ontdekken wat een film ons echt wil vertellen.

Programma
We zetten de zweterige rechtbankklassieker 12 Angry men van Sidney Lumet, waarin een jury moet oordelen over een moord, tegenover het moderne lichtvoetige jongerendrama Lady Bird van aanstormend talent Greta Gerwig. We duiken in het beklemmende Crash van Paul Haggis, waarin raciale en sociale spanningen in Amerika worden behandeld. We onderzoeken het epische meesterwerk Dogville van Lars von Trier. We onderzoeken de invloed van theater in de films en we ontleden welke grote maatschappelijke vragen de films oproepen.

Podcast & nabeschouwing
Voorafgaand aan de film krijg je een korte inleiding via een exclusieve podcast waarin achtergronden, leuke weetjes en details om op te letten worden behandeld. Na afloop van de film is er tijd om met z'n allen de film na te bespreken.

Marcel Lenssen
Marcel Lenssen (1968) schrijft voor toneel en film. Zijn scenario voor de film Doodslag (2011) werd genomineerd voor een Gouden Kalf en heeft een prestigieuze special recommendation Prix Europa gekregen. De door hem geschreven film Hope (2016) was de best bekeken Telefilm van 2016. Wij kennen hem natuurlijk van Havens eigen buurtsoap De Wasserette.

Info
Data: 18 nov, 25 nov, 20 jan, 27 jan
Tijd: 19.30 u
Strippenkaart (voor vier avonden): € 50 regulier / € 40 bibliotheekpas / € 25 CorrosiaPas
Losse kaarten: € 15 regulier / € 12,50 kortingspassen

Aanmelden voor de hele cursus? Stuur een mail naar: reserveren@corrosia.nl