Ga direct naar inhoud

Theater

Koop kaarten
  • woensdag 19 februari 15.00 uur - 16.30 uur

KROOST: BOG. / Het Zuidelijk Toneel / hetpaleis - KID. (8+)

Samen met de kinderen naar een voorstelling. Eigenlijk twéé: ouders en kinderen krijgen ieder aan een kant van het toneel iets heel anders te zien. Maar het heeft wel met elkaar te maken.

Wat weten kinderen over volwassenen? Over wat ze ‘s nachts in het donker doen, bijvoorbeeld. Of waarom ze soms uitgeteld op de bank liggen. Nou, verrassend veel, bleek toen deze voorstelling van het vierkoppige, Vlaamse theatercollectief BOG in 2017 in première ging. KID. oogstte een ware sterrenregen in zowel Belgische als Nederlandse kritieken.

‘In haar nieuwe voorstelling gaat BOG. op zoek naar volwassenheid, naar de kloof tussen jong en oud en naar een manier om die te overbruggen. Al doende confronteert ze ons met de onmogelijkheid om onze kinderen van de werkelijkheid af te schermen. KID. is een van de meest unieke, rake kindervoorstellingen van de afgelopen jaren.’ - Cutting Edge magazine

Diersoort volwassenen
Ouders en kinderen zien, ieder aan één kant van het toneel, twee verschillende voorstellingen. Maar wat de spelers in hun dierenkostuums aan de ‘kinderkant’ doen, kunnen de volwassenen dus slechts gissen. Ze hóren wel de reacties op de gedragingen van de diersoort volwassenen: afgrijzen, verbazing, gelach. Na meer filosofisch getinte onderwerpen als religie (in de voorstelling GOD.) en opinies (MEN.) wordt in KID. de volwassen mens op een speelse manier geanalyseerd.

KROOST: Beestenboel bij Corrosia
KID. is onderdeel van het voorjaarsvakantiefestival KROOST. KROOST is de kinderkunstvakantie van Almere en omstreken. Gedurende de voorjaarsvakantie wordt het een beestenboel bij Corrosia! Maak een dierenmasker voorafgaand aan de Mijn Dinsdagmiddag-film Mijn Dinsdagmiddag-film Gruffalo & Het kind van de Gruffalo. Speciaal voor KROOST wordt Lion king vertoond tijdens de wekelijkse vrijdagfilm.

Prijs toegangskaarten: € 5
LET OP: ouders mogen alleen met een kind naar binnen.
Voorstelling is 8+