Ga direct naar inhoud

Theater

Koop kaarten
  • donderdag 6 februari 20.30 uur - 22.00 uur

TG Echo / De Veenfabriek - Club Catharsis

‘Cathartisch rampentheater’, zo omschrijft toneelgroep Echo de nieuwe voorstelling. Maar of hoofdpersoon Claire zich na de heftige confrontatie met haar verleden ook gelouterd voelt, is nog maar de vraag.

Claire is een vrouw die alles wel heeft, althans, zo lijkt het. Alles, behalve zingeving. Dus meldt zij zich bij een mysterieuze club met sektarische trekjes, waar de leden onder leiding van Dr. Tearjerker hun angsten, demonen en grootste nachtmerries recht in de ogen kijken. Weg met die valse blije-gezichten-terreur van Facebook en Instagram, leed moet geleden worden! Dát is de ware weg naar het geluk, dan pas weet je wat belangrijk is in het leven, luidt het devies van Club Catharsis.

Therapie van Dr. Tearjerker
En dus legt Claire haar ziel en zaligheid in handen van Dr. Tearjerker. Hij brengt haar in een trance-achtige tussenwereld terug naar gebeurtenissen uit haar verleden die haar geschaad en geestelijk misvormd hebben. Langzaam wordt ze steeds verder in het confronterende rollenspel meegezogen. Gelukkig zijn bij de intake codewoorden afgesproken waarmee deze uitputtende catharsistherapie kan worden stopgezet...

Nieuw Nederlands teksttheater
Toneelgroep Echo is een jong gezelschap dat nieuw, Nederlands teksttheater maakt over actuele thema’s, vaak met een flinke scheut absurdisme. Met hun beeldende, rauwe en fysieke stijl en door verbinding met andere kunstdisciplines (muziek en beeldende kunst) heeft toneelgroep Echo in korte tijd een eigen plaats in de Nederlandse theaterwereld veroverd. Met hun vorige voorstelling, De Poolse Bruid, boekte Echo een regelrechte theaterhit. ‘Een voorstelling waaraan alles klopt’, aldus NRC Handelsblad.

Prijs toegangskaarten: € 17 / € 15, online € 16 / € 14