Ga direct naar inhoud

Theater

Koop kaarten
  • donderdag 3 oktober 20.30 uur - 22.00 uur

Rudolphi Producties - Het debuut 2019

STERREN VAN MORGEN

Houd je van avontuur, ontmoet dan het aanstormend theatertalent van Nederland. In Het debuut krijg je er drie voor de prijs van één.

Theater met lef
In Het debuut krijgen we drie korte voorstellingen voorgeschoteld van theatermakers die afgelopen juni afzwaaiden aan de diverse toneelacademies. Ze zijn geselecteerd door Rudolphi producties, tijdens het International Theatre School Festival (ITS Festival) in Amsterdam. Allemaal hebben ze lef en zijn ze scherpzinnig. Hun producties raken, hoe verschillend ze ook zijn, de een meer vertederend, de ander meer verontrustend. Ook dit jaar reist er een gastheer mee die het programma inleidt en je na afloop laat kennismaken met de sterren van morgen.

De geselecteerde makers en voorstellingen voor Het Debuut 2019 zijn:
Caro DerkxMe, Myself and Sir Roger Scruton
Toneelacademie Maastricht (Performance)
Een meesterlijke politiek-psychologische ideeënthriller die zijn weerga zelfs in het gevestigde theaterveld niet kent”, aldus Marijn Lems in Theaterkrant, ook de jury was onder de indruk.

Arber AliajDe zoektocht naar schoonheid
RITCS Brussel (Acteeropleiding)
Aliaj verraste de jury met zijn sterke intrigerende spel vol verrassende wendingen.

Kathlyn WuytsVaste Grond
Amsterdamse Academie voor Theater en Dans (Toneel- en Kleinkunst)
Op basis van interviews met de bewoners van een serviceflat in Brugge maakte Wuyts een liefdevolle, intieme vertelling.

Wederzijdse kennismaking
Het Debuut biedt jonge theatermakers de kans zich voor het eerst in het professionele theaterveld te tonen, en kennis te maken met de Nederlandse theaters en hun publiek. Dat is voor veel net afgestudeerden van onschatbare waarde gebleken. Voor het publiek is het een verrassende inkijk in wat er speelt en leeft onder de nieuwe generatie kunstenaars. Een wederzijdse kennismaking dus.

Prijs toegangskaarten: € 17 / € 15, online € 16 / € 14