Ga direct naar inhoud

Theater

Koop kaarten
  • zaterdag 20 april 20.30 uur - 23.15 uur

Dood Paard - Wie is er bang voor Virginia Woolf?

VERSCHRIKKELIJK GOED

De teloorgang van een huwelijk en een droom: Edward Albee schreef in 1962 een tijdloos meesterwerk.

Totale oorlog
Nachtelijke gasten worden meegesleurd in een confrontatie tussen de echtelieden Martha en George, een confrontatie die in een totale oorlog overgaat. Dood Paard speelt de legendarische tekst van Edward Albee uit 1962, in een vertaling van Gerard Reve, integraal in een sobere enscenering. De Volkskrant: ‘Een verschrikkelijk goede voorstelling. En alles treft doel: in volle overtuiging richting ondergang.’ (*****)

Big bad wolf
De premiere van Who’s afraid of Virginia Woolf? begin jaren ‘60 in New York was zo’n succes dat de voorstelling meteen bijna twee jaar speelde, maar liefst 664 keer. In het oorspronkelijke stuk spelen alle bedrijven zich af in de woonkamer van Martha en George, een kinderloos echtpaar van middelbare leeftijd. Zij krijgen laat op de avond een jonger stel op bezoek, Honey en Nick. Uren later is er van de ‘American Dream’ weinig meer over. De schrijfster in de titel (Virginia Woolf) speelt geen rol in het stuk. De titel is een speelse verwijzing naar het populaire liedje Who’s afraid of the big bad wolf?

Prijs toegangskaarten: € 17 / € 15, online € 16 / € 14
na afloop: Ontmoet de makers!
Deze voorstelling heeft een pauze van 15 minuten
Tip: voor meer echtelijk liefdesleed, kom ook naar Corrosia op 2, 3 of 4 april!

Diner & Theater
Kok Linde Gadellaa verzorgt een vegetarisch pre-theater driegangendiner. Linde gebruikt zoveel mogelijk biologische ingrediënten van onder andere Stadsboerderij de Kemphaan. Voor meer informatie zie: www.lindegadellaa.nl

Vooraf
Venkelsoep met gierst en Frans brood.

Hoofd een keuze uit buffet met:
Zelfgekiemde boekweitsalade met radijs
Geroosterde aubergine en bloemkool met amandel en yoghurt
Regenboogsalade
Steenvrucht met feta

Nagerecht
Kokostaart met roodfruit

Diner: € 12,50 p.p.
Aanvang: 18:30
Aanmelden tot vrijdag 19 april via reserveren@corrosia.nl

Allergieën of een voorkeur voor een veganistisch diner graag uiterlijk één week van te voren doorgeven. In verband met de inkoop kan er ter plaatse niets meer aangepast worden.