Ga direct naar inhoud

Rehearsing the Revolution

De revolutie begint in de verbeelding en in Almere!
Afgelopen september en oktober heeft kunstenaarscollectief SPACE samen met 24 Almeerders een hele bijzondere voorstelling gemaakt. Genaamd, Rehearsing the Revolution. Wat letterlijk vertaald het oefenen van een revolutie betekent. Het resultaat van deze samenwerking was eind oktober en begin november in onze theaterzaal te bewonderen.

Voor deze storytelling-voorstelling zijn 8 revoluties verzonnen die de stad radicaal veranderden. De weg naar de victorie was niet makkelijk en was met lijken geplaveid. Dat mag of moet zelfs in de verbeelding. In de verbeelding kunnen we onze eigen demonen bevechten. Zij blokkeren meestal als eerste de weg naar verandering. De revolutie begint in de verbeelding en in Almere!

Rehearsing the Revolution ging in Almere in première en toert daarna door Nederland en Europa, waarbij steeds een eigenzinnige leefomgeving centraal staat. Via de website van kunstenaarscollectief SPACE is meer informatie hierover te vinden.

Hoe ziet Almere er in 2070 uit?
Almeerders vertellen je het in de onderstaande video!

In de media

Petra Ardai is in de radio-uitzending van dinsdag 27 oktober te gast geweest bij Omroep Flevoland om te vertellen over Rehearsing the Revolution. Het interview is hier te bekijken. Lees ook het interview op Almere Deze Week.

Triodos heeft Petra Ardai geïnterviewd over de voorstelling dat is hier te lezen.

De voorstelling: Rehearsing the Revolution
‘Hoe ziet Almere er over 150 jaar uit? Hoe gaan de volgende generaties ons herinneren? De kiemen van de verandering zijn nu al aanwezig. Waar zeggen we ‘nee’ tegen en welke nieuwe gedachten durven we een kans te geven? Hoe willen we dat onze revolutie eruit komt te zien?

In het kader van Corrosia Square heeft kunstenaarscollectief SPACE Rehearsing the Revolution gemaakt, een voorstelling over de toekomst van Almere, gemaakt mét input van Almeerders zelf.

Het bovenstaande posterbeeld is ontworpen door Herman van Bostel met de fotografie Áron Süveg.

Deel dit artikel