Ga direct naar inhoud

Filmkijkclub Almere

12 angry men, een legendarische film die je gezien moet hebben.FILMKIJKCLUB ALMERE 2021

Waarom brengt een goede film je in vervoering? Waardoor zet een film je aan het denken? Ontdek het met de Filmkijkclub Almere. Samen met scenarioschrijver Marcel Lenssen onderzoek je de wereld achter vier moderne filmklassiekers. Door te ontleden hoe een verhaal is opgebouwd, welke stijlmiddelen worden gebruikt of hoe dialogen werken, ontdek je hoe de film jouw gevoelens stuurt en je meevoert naar bijzondere werelden. Zijn het de filmwetten die slim worden toegepast of worden alle regels juist met voeten getreden? Word een kenner!

Lenssen gaat dieper in op de opbouw en stijlmiddelen die worden gebruikt. Samen ontleed je hoe de karakters in elkaar zitten, welk dilemma er speelt en wanneer het drama echt ontbrandt. Door stil te staan bij dialogen, ritme en subtekst, ontdek je wat een film ons echt wil vertellen.

We zetten de zweterige rechtbankklassieker 12 Angry men van Sidney Lumet, waarin een jury moet oordelen over een moord, tegenover het moderne lichtvoetige jongerendrama Lady Bird van aanstormend talent Greta Gerwig. We onderzoeken de invloed van theater in de films. En we ontleden welke grote maatschappelijke vragen de films oproepen.

Voorafgaand aan de film krijg je via een exclusieve podcast een inleiding waarin achtergronden, leuke weetjes en details om op te letten worden behandeld. Na afloop van de film is er tijd om de film na te bespreken.

Marcel Lenssen
Marcel Lenssen (1968) schrijft voor toneel en film. Zijn scenario voor de film Doodslag werd genomineerd voor een Gouden Kalf en heeft een prestigieuze special recommendation Prix Europa gekregen. De door hem geschreven film Hope was de best bekeken Telefilm van 2016. Wij kennen hem natuurlijk van Havens eigen buurtsoap De Wasserette.

Info
Data: 20 okt, 27 okt
Tijd: 19.30 u
Strippenkaart (voor vier avonden): € 50 regulier / € 40 bibliotheekpas / € 25 CorrosiaPas
Aanmelden? Stuur een mail naar: kaartverkoop@corrosia.nl

Losse kaarten: € 15 regulier / € 12,50 kortingspassen
Woe 20 okt: 12 angry men
Woe 27 okt: Lady Bird

Deel dit artikel