Ga direct naar inhoud

DansKijkClub Almere '23

DansKijkClub Almere start in januari '23

danskijkclub

DansKijkClub 2023 gaat op 18 januari van start!

Language no problem. Vaak is dat de aanbeveling bij dansvoorstellingen. Kijken, luisteren en je fantasie de vrije loop laten is genoeg om te genieten van wat dansers met hun lichaam 'zeggen'.
Maar met nét wat meer achtergrondinformatie over de makers, de historische context en bepaalde stijlkenmerken valt dat genot te vergroten. Want wie meer wéét, zíet vaak meer.


In deze cursus rekent theaterwetenschapper en journalist Alexander Hiskemuller (o.a. Trouw) voorgoed af met het vooroordeel dat dans ‘moeilijk’ zou zijn en laat je nog meer genieten van deze flexibele kunstvorm. Samen met de Danskijkclub bezoek je vijf hedendaagse dansproducties in Corrosia, van hiphop tot een mix van moderne en klassieke technieken. Vooraf krijg je tools aangereikt hoe naar dans te kijken en worden de achtergrond en historische context van de voorstelling besproken.

Alexander Hiskemuller: "In de DansKijkClub gaan we kijken hoe we nóg meer van dans kunnen genieten. Dit doen we rond thema’s bijvoorbeeld ‘emotie’ of ‘storytelling’. Aan de hand van het thema zoomen we in op de voorstelling en hoe we deze kunnen plaatsen in de dansgeschiedenis. Én de Nederlandse danspraktijk. Niet uitgesloten dat een van de dansers uit de specifieke voorstelling daarover zelf komt vertellen!"

Over de docent
Alexander Hiskemuller is freelance cultuurjournalist voor dagblad Trouw. Daarnaast schrijft hij voor diverse (cultuurvak) tijdschriften en heeft hij een tekstbureau: kooijman_hiskemuller. Alexander vindt het overdragen van kennis over de dans als kunstvorm in ‘dansland’ Nederland het allerleukste dat er is. Eerder verzorgde hij kijkcursussen bij Het Nationale Ballet.

Mis ‘m dus niet, deze exclusieve inkijk in de actuele Nederlandse danspraktijk!


Programma:

18 januari
Cherish Menzo – DARKMATTER
Let op: in deze voorstelling wordt gebruik gemaakt van stroboscoop / lichteffecten.
21 februari
Ann van den Broek - OHM
15 maart
Lava Collective – La Despedida
18 april
Ivgi en Greben – titel nog onbekend
23 mei
Jasper van Luik – Second Life


Kaarten: € 70 / € 35 Corrosiapas
Aanmelden via kaartverkoop@corrosia.nl of koop je abonnement online:

Normaal: via deze link.

Met CorrosiaPas: via deze link.

Deel dit artikel