Ga direct naar inhoud

Corrosia is Coproducer

Theaters bundelen krachten en nemen de taak van coproducent op zich

De Coproducers is een initiatief van twaalf theaters waarbij zij fungeren als coproducent van producties van theatermakers die niet meer beginnend, maar ook nog niet gevestigd zijn. Door corona is er een gat geslagen in de loopbaanontwikkeling van jongere makers.
Ieder seizoen selecteren daarom de programmeurs van de deelnemende theaters van De Coproducers, het samenwerkingsverband van twaalf Nederlandse theaters, twee makers die ze voor minimaal drie jaar ondersteunen. Door de financiële bijdrage en marketinginzet van De Coproducers, krijgen de theatermakers extra speelbeurten en focussen de theaters op publieksopbouw in hun steden. Het doel is dat de makers een vaste waarde worden bij zowel podia als publiek. “De Coproducers brengt de driehoek van makers, theaters en publiek veel dichter bij elkaar. Ruimte en voldoende tijd om te maken, te presenteren en een publiek op te bouwen. Deze opzet werkt alle kanten op.” Aldus Hanno Tomassen, voorzitter van De Coproducers.
Sinds dit traject gestart is zijn in Corrosia Cherish Menzo (DARKMATTER), De Poezieboys (Yy), Nastaran Razawi Khorasani (This is not a dance) en Vanja Rukavina (Superposition) te zien geweest.
Rukavina vertelde: “Dankzij de steun van De Coproducers heb ik een passieproject kunnen realiseren over het vermogen je in de ander te kunnen verplaatsen. Een, naar mijn mening, belangrijk en urgent thema. We moeten ons best blijven doen om de ander te begrijpen, hoe ver deze ook van ons af lijkt te staan. Ik ben enorm dankbaar voor de kans om dit verhaal aan een groot publiek te tonen.”

Over De Coproducers
De Coproducers is een initiatief waarbij twaalf vlakkevloertheaters samenwerken als coproducent om zo een eigenzinnige en opkomende generatie aan theatermakers naar de volgende stap in hun carrière te helpen. De Coproducers stuurt erop aan dat makers die tussen beginnend en gevestigd in zitten, duurzame relaties aangaan met theater en publiek. Door de steun van Fonds 21 EXTRA, ligt er extra focus op de groei van publieksbereik. Makers die eerder door De Coproducers werden gesteund zijn Club Gewalt, Nineties Productions, SHIFFT/ Jasper van Luijk, Hulst & Tarenskeen en Anoek Nuyens.
De Coproducers zijn Theater Bellevue (Amsterdam), Frascati (Amsterdam), Schuur (Haarlem), Corrosia (Almere), Theater Kikker & Podium Hoge Woerd (Utrecht), De Lieve Vrouw (Amersfoort) De Verkadefabriek (Den Bosch), Theater Ins Blau (Leiden), De Nieuwe Vorst (Tilburg) en de vlakke vloer zalen van het Het Nationale Theater (Den Haag), Theater Rotterdam (Rotterdam) en de Zwolse Theaters (Zwolle).

Deel dit artikel