Ga direct naar inhoud

KROOST x Cinekid festival

Tijdens de herfstvakantie is er weer genoeg te doen in Corrosia, want in samenwerking met Cinekid Festival belooft KROOST van 16 t/m 24 oktober weer een prachtig festival te worden. Je ouders mogen natuurlijk ook mee. Als ze lief zijn. Cinekid is het grootste film- en mediafestival voor alle supernieuwsgierige kinderen tussen de 3 en 14 jaar en (groot)ouders. Het festival is dé plek waar je je ogen opent voor de wereld om je heen. Cinekid laat jou ontdekken, verwonderen en verbinden met de beste films en series, uitdagende workshops, het MediaLab en nog véél meer. Kortom, Cinekid is niet uitgekeken raken!

Zaterdag 16 & donderdag 21 oktober - 15.00u

Wonderlijke werelden (6+) (Nederlandse première)

Je dacht dat je de wereld kende? Dan moet je deze films eens zien. Heb je bijvoorbeeld ooit iemand gezien die bang was voor de regen? Ga mee en neem een kijkje in wonderlijke werelden.

Voorafgaand: workshop Kosmoskijker (meedoen met ouder/volwassene), waarin je leert een caleidoscoop te maken.

Boek hier je ticket

Zondag 17 oktober - 11.00u / woensdag 20 oktober - 15.00u

Anansi (4+) (wereldpremière)

De sprookjes uit Afrika van de slimme spin Anansi zijn mega-beroemd in Suriname, De Antillen, West Afrika en zelfs in het zuiden van Amerika, maar vreemd genoeg minder bekend in Nederland en de rest van Europa. Een nieuwe serie spannende animatiefilms, waarin Anansi de spin zijn tegenstanders steeds te slim af is was er nog niet. Tot nu! De animaties zijn grappig en hebben een mooie boodschap: ‘wie niet sterk of groot is, moet slim zijn ‘ En zo is Anansi de spin zijn tegenstanders telkens te slim af en overwint hij steeds weer.

Boek hier je ticket

Maandag 18 oktober - 15.00u / Zaterdag 23 oktober - 19.00u

Mijn leven is een circus (6+) (wereldpremière)

Laura is wel klaar met het hectische leven van haar rondreizende circusfamilie. Een rustiger bestaan op een privéschool lijkt haar dus wel wat. Maar stelt ze daardoor haar vader, clown Bill, niet teleur?

Voorafgaand op 18 okt / 14 u: workshop Animatiewiel. Maak net als de allereerste makers van animatiefilmpjes hoe je bewegend beeld maakt.

Op zaterdag 23 oktober is er een premièreavond, met rode loper, kinderchampagne en foto’s. Kleed je als je favoriete circusfiguur.

Boek hier je ticket

Dinsdag 19 & Zondag 24 oktober - 15.00u

Kinderen van gescheiden ouders (9+) (wereldpremière)

Veel vaders en moeders zijn gescheiden. Hoe ga je met die nieuwe situatie om? In vier jeugddocumentaires zijn de kinderen aan het woord. Wie ook gescheiden ouders heeft, zal veel herkennen.

Boek hier je ticket

Deel dit artikel