Programma

Koop kaarten
  • dinsdag 8 mei 20.30 uur - 22.00 uur

Young Vips - Tour 2018

JONGE JAZZ

Je hoeft er niet voor naar Tivoli/Vredenburg of North Sea Jazz: de beste jazztalenten van 2018 spelen gewoon in Corrosia.

Vrije klanken
De jazzpodia hebben weer gestemd: saxofoniste Kika Sprangers en pianist Sebastiaan van Bavel zijn de beste jazztalenten van 2018! Samen met hun ensembles zullen ze Corrosia vullen met hun vrije klanken. Geniet van prachtig fluisterspel en soepele, lyrische jazzlicks, maar ook van cross-overs tussen klassiek en jazz, en muziek en Indiase poëzie. De horizon van de jazz blijft swingen, gegarandeerd.

Kika Sprangers
Saxofoniste Kika Sprangers (1994) rondde vorig jaar met een ‘9 met onderscheiding’ haar Bachelor of Music aan het Utrechtse conservatorium af, waar ze studeerde bij Marc Scholten en Toon Roos. Intussen laat ze er geen gras over groeien: in een volle Cloud Nine/ TivoliVredenburg presenteerde Kika haar ‘Large Ensemble’, een uitbreiding van haar kwintet met drie vocalisten en een blazerssectie, in februari verscheen haar eerste EP en ze treedt regelmatig op. Inspiratie haalt ze uit diverse stijlen, haar voorbeelden zijn artiesten als Seamus Blake, Joshua Redman, Brad Mehldau en Maria Schneider.

Sebastiaan van Bavel
Pianist Sebastiaan van Bavel (1992) is duidelijk een muzikant én componist met visie. Zijn opvallende talent in zowel jazz als klassiek levert hem op jonge leeftijd al een flink aantal onderscheidingen op en zijn liefde voor beide genres is overduidelijk terug te horen in zijn muziek. Met overtuiging mengt Van Bavel verschillende genres. Voor het debuut met zijn trio mag hij in 2014 direct een Edison ontvangen. As The Journey Begins blijkt een toepasselijke albumtitel, want er volgt een tour langs de podia met als hoogtepunt een optreden op North Sea Jazz samen met het Metropole Orkest. Als vervolg is er nu het bijzondere Cosmic Dance, een album gebaseerd op teksten van de Indiase poëet Sri Aurobindo.


Prijs toegangskaarten: € 16 / € 14, online € 15 / € 13