Programma

Koop kaarten
  • donderdag 3 mei 21.00 uur - 22.30 uur
  • vrijdag 4 mei 21.00 uur - 22.30 uur

Theater na de Dam - De Tweede Wereldoorlog eindigt vandaag

‘THEATER NA DE DAM’ OOK IN CORROSIA

Door heel Nederland klinkt de nieuwe toneeltekst van Arnon Grunberg. In Flevoland neemt Suburbia de honneurs waar.

Theater na de Dam
Tijdens de landelijke manifestatie Theater na de Dam zetten theatermakers in heel Nederland zich in om de Nationale Dodenherdenking extra betekenis te geven. Dit jaar presenteren diverse gezelschappen onder meer tegelijkertijd een nieuwe toneeltekst van Arnon Grunberg, bestsellerauteur en nakomeling van oorlogsslachtoffers. In Almere pakt Theatergroep Suburbia de handschoen op.

Grensoverschrijdend gedrag
De Tweede Wereldoorlog eindigt vandaag is een indringend verhaal over een beroemde Joodse documentairemaker die wordt beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag. Een tragikomedie over een Holocaust-overlevende in het #metoo tijdperk. Over de macht van het slachtoffer, schuldgevoel en zelfvernietiging, en het verleden als chantagemiddel.

Traditie
Het laten schrijven van een nieuwe toneeltekst vormt sinds een paar jaar een vast onderdeel van Theater Na de Dam. Eerdere auteurs waren Rik van den Bos, Judith Herzberg en Rebekka de Wit. Deelnemende gezelschappen zijn, naast Suburbia, Theater Utrecht, Toneelgroep Amsterdam, Toneelgroep Maastricht, Noord Nederlands Toneel, Het Nationale Theater, Toneelgroep Oostpool, Tryater, Theater Rotterdam, Het Zuidelijk Toneel en Toneelschuur Haarlem.

Toegang gratis

Kijk voor meer informatie op de website van Theater na de Dam.