Programma

koop kaarten
  • dinsdag 6 maart 20.30 uur - 22.00 uur

De Uitdaging - Kim Hoorweg en Nawras Altaky

TOT IN SYRIË

Onder de sterrenhemel van Almere Haven zingen en spelen vanavond Kim Hoorweg en Nawras Altaky. Met klanken die ons meevoeren tot in Syrië.

Jonge twintigers
Kim Hoorweg en Nawras Altaky zijn jonge twintigers én muzikaal, maar daarmee houdt hun gelijkenis ook wel zo’n beetje op. Jazzzangeres Hoorweg groeide op in Rotterdam en zingt klassieke standards, pop, soul en latin. Altaky ontvluchtte de oorlog in zijn geboorteland Syrië en vertolkt zingend en spelend (Ud) diverse Arabsiche muziekstijlen. In zijn serie wil Thijs Borsten musici uitdagen: met deze match is hij daar vast en zeker weer goed in geslaagd.

Kim Hoorweg
Kim treedt al sinds haar 14de jaar op als jazzzangeres. Trijntje Oosterhuis, Gino Vanelli, Candy Dulfer, Benjamin Herman en The Houdini’s werkten al met Kim. Ze is regelmatig te zien bij het tv-programma De Wereld Draait Door, speelde op het North Sea Jazz Festival, bij Radio 6, in de Heineken Music Hall en kreeg een Edison-nominatie. Ze tourde met gypsy-gitarist Robin Nolan (UK) en haar laatste wapenfeit is een in eigen beheer uitgebracht album met Raul Midón (USA).

Nawras Altaky
Nawras werd geboren in Al Swida'a in het zuiden van Syrië en kwam twee jaar geleden als 21-jarige vluchteling helemaal alleen naar Nederland. Al snel viel hij op met zijn subtiele zang en spel op de Ud, een snaarinstrument uit het Midden-Oosten. Nawras woont in Utrecht waar hij met drie verschillende bands en als solo-artiest uiteenlopende muziekstijlen speelt. Van Arabische jazz, tot traditionele Syrische volksmuziek en pop.Prijs toegangskaarten: € 16 / € 14, online € 15 / € 13, CorrosiaPas gratis

Kijk voor meer informatie over De Uitdaging op deze website