Programma

koop kaarten
  • zaterdag 27 januari 2018 20.30 uur - 22.00 uur

Guilherme Miotto / Corpo Máquina / Dansbrabant - Even Worse

HEDENDAAGS HIP(HOP)

Een bijna kaal toneel, een minimale soundscape en drie sublieme dansers op sneakers: meer heeft choreograaf Guilherme Miotto niet nodig om een fascinerende dansvoorstelling te maken.

Zoektocht
Shane Boers, Simon Bus en Evangelos Biskas zijn drie aan elkaar gewaagde dansers met uiteenlopende achtergronden: van cutting edge breakdance, experimentele hiphop tot hedendaagse dans. In Even Worse versmelten al die stijlen tot een nieuwe, indringende taal. Hun samenzijn is nonchalant, maar tegelijk ook spanningsvol. De boys zoeken naar een nieuwe bewegingstaal, maar ook naar wie ze zijn en het juiste evenwicht onderling. Strijdend tussen weerstand en overgave organiseren ze ontsnapping na ontsnapping.

De Volkskrant schreef: ‘Zelden zie je zo’n gevarieerde bewegingstaal in de hedendaagse dans die schatplichtig is aan hiphop en breakdance.’ ****.

Guilherme Miotto
Guilherme Miotto (Brazilië, 1979) woont sinds 1998 in Nederland. Hij studeerde aan dansacademies in Brazilië, Rusland, Duitsland en Nederland. Als professioneel danser werkte hij met onder andere de choreografen Krisztina de Chatel, Emio Greco, Bruno Listopad en het collectief T.r.a.s.h.. Sinds een jaar of vijf choreografeert hij. Miotto’s eerste stukken ontstonden bij Korzo in Den Haag, nu werkt hij vanuit Breda (DansBrabant, Podium Bloos). Aan de Fontys Dansacademie in Tilburg en de Toneelacademie Maastricht ontwikkelde hij zijn eigen Instinctive Performance methode die de persoonlijke karakteristieken en impulsen van de performer centraal stelt. Begin februari 2015 kreeg Miotto de André Gringas Award. De prijs wordt sinds 2013 jaarlijks toegekend aan choreografen die artistiek risicovol en inventief buiten de gebaande paden durven te bewegen. 

De pers over Even Worse
"Even Worse is een niemandsland waarin de mannen dapper niet alleen naar een nieuwe bewegingstaal zoeken, maar daarmee ook naar wie ze zijn. Hun lijven - van sliertig tot gedrongen - zwalken tussen onhandig en virtuoos, tussen timide en macho. Het is alsof ze worden gestuurd door impulsen waarop ze af en toe even grip krijgen." De Volkskrant (****).

"Met drie sterke jonge performers vertolkt Guilherme Miotto in .Even Worse wat het is om een jongen te zijn. Je hebt een lijf dat met horten en stoten sterker wordt en groeit, je handelt vaak voordat je hebt overdacht wat je gaat doen en terwijl je je eigen bestaan begint vorm te geven moet je een plaats in de rangorde zien te verwerven. Dansers Evangelos Biskas V, Simon Bus en Shane Boers brengen met ieder een andere achtergrond en een heel eigen fysieke verschijning en bewegingsidioom een rijk, ontroerend beeld van dat geworstel om een plek." Theaterkrant (****)Prijs toegangskaarten: € 16 / € 14, online € 15 / € 13, CorrosiaPas gratis