Programma

koop kaarten
  • dinsdag 23 januari 2018 20.30 uur - 22.00 uur

De Uitdaging - Lilian Vieira en Arnold Veeman

BRASIL MEETS GRONINGEN

Zin in een muzikaal feestje? Niemand minder dan samba-soul-zangeres Lilian Vieira en chansonnier Arnold Veeman smeren hun keel vanavond in Corrosia.

Comfortzone
In de serie Thijs Borsten Daagt Uit koppelt pianist en componist Thijs Borsten bijzondere musici aan elkaar. Doel: kom uit je comfortzone, laat iets anders van jezelf zien. Vanavond gaat het treffen tussen de Braziliaanse samba-soul-zangeres Lilian Vieira en chansonnier Arnold Veeman: opgegroeid in een Gronings boerengezin, met roots in Suriname.

Lilian Vieira
Lilian Vieira is volgens Thijs Borsten de meest authentieke Braziliaanse zangeres die Nederland rijk is. Met de zeer populaire band Zuco 103 tourde Lilian over de hele wereld. Op 23-jarige leeftijd kwam de samba-soul-zangeres naar Nederland waar ze meteen indruk maakte met haar speciale stem en uitstraling. Ze trad op met jazz-, soul- en funkbands en vele dj’s over de hele wereld. De laatste tijd zoekt ze steeds meer haar roots op met het zingen van populaire Braziliaanse muziek en akoestische Samba in het Portugees.

Arnold Veeman
Arnold Veeman is het best bewaarde geheim van het noorden. Opgroeiend in een boeren¬gezin in het Groningen van de jaren ‘70, hoorde hij in alle geluiden van de oude boerderij muziek. Zijn grote broers en zussen luisterden er naar Steely Dan en Deep Purple. Arnold is zo onder de indruk van de vele klanken dat hij al vroeg besluit alle muziek van de wereld te willen leren kennen. In 2012 bezoekt hij voor het eerst Suriname, het geboorteland van zijn vader, en ontdekt dat hij daar veel muzikale familie heeft. 

Prijs toegangskaarten: € 16 / € 14, online € 15 / € 13, CorrosiaPas gratis


Kijk voor meer informatie over De Uitdaging op deze website