Programma

koop kaarten
  • zaterdag 20 januari 20.30 uur - 22.30 uur

tgECHO - Hotel Informatie

ABSURDE KLUCHT

Hotel Informatie is een voorstelling voor 148 personages en 2 bevers op rolschaatsen. Daar draait een beetje modern publiek zijn hand niet voor om, toch?

24/7
Gemiddeld bestaat een ruitenwisserleven uit 150.000 wisbewegingen. Als de haan in een groep kippen overlijdt, transformeert een van de hennen in een haan. Zomaar wat feiten. Informatie die we tot ons kunnen nemen, opslaan in ons brein of zo snel mogelijk weer vergeten. Vroeger leerden we feiten op school of uit de encyclopedie. Tegenwoordig kunnen we informatie 24/7 opzoeken via onze smartphones. En ook als we niet actief zoeken, slaat de informatie ons overal om de oren. Wat doet dat met ons?

Overdaad
Hotel Informatie is een absurde klucht (‘voor 148 personages en 2 bevers op rolschaatsen’) over de huidige overdaad aan informatie. Middels een overdaad aan informatie, dus zet je schrap. Plaats van handeling: een oneindig groot hotel waarin gasten in en uit lopen en misverstanden aan de orde van de dag zijn.

Nieuw-Nederlands
Bij tgEcho is alles net even anders als in het echte leven, als een echo met een ietwat vervormde klank. Het Arnhemse gezelschap bestaat uit Lotte Dunselman (1979) en Anna Schoen (1979), beiden in 2004 afgestudeerd aan de Arnhemse Toneelschool ArtEZ. Ze spelen allebei mee in Hotel Informatie, dat is geschreven door Erik Bindervoet en wordt geregisseerd door Roeland Hofman. tgECHO brengt nieuwe Nederlandse teksten op het podium en staat bekend om haar fysieke, beeldende stijl.

De pers over Hotel Informatie
“Wat heb ik in godsnaam gezien? Die vraag zal zich opdringen bij toeschouwers na afloop van Hotel Informatie. Een experimentele, nieuwe komedie, die onmogelijk is na te vertellen. Hotel Informatie gaat niet zozeer over de overdaad aan informatie waarmee de moderne mens het te stellen heeft, maar ís een overdaad aan informatie. Dat is de grap.” - **** De Volkskrant (Vincent Kouters)

"Dat is het thema van Hotel Informatie: de door geen brekers te stoppen vloedgolven aan info. tgECHO, gesticht en geleid door de actrices Lotte Dunselman en Anna Schoen, heeft uit die golven de uitzinnigste voorstelling van het jaar gevist. Die uitzinnigheid pakt ongelofelijk grappig uit." -**** Dagblad van het Noorden (Eric Nederkoorn)

Prijs toegangskaarten: € 16 / € 14, online € 15 / € 13, CorrosiaPas gratis
na afloop: Ontmoet de makers!

Credits
Concept: tgECHO en Roeland Hofman
Tekst: Erik Bindervoet
Regie: Roeland Hofman
Spel: Lotte Dunselman, Ellen Goemans, Joep Hendrikx, Ella Kamerbeek en Anna Schoen
Concept vormgeving: Sascha van Riel en Suze May Sho
Decorontwerp: Sascha van Riel
Kostuums: Jessica Hellbach en Rosell Heijmen
Decorbouw: Bram van Leeuwenstein
Lichtontwerp: Stijn van Bruggen
Dramaturgie: Alinde Hoeksma
Techniek: Casper van Doleweerd
Beeld: Miek Uittenhout
Grafische vormgeving: Lieveke op ten Berg
Productie: Clare Dowling
Publiciteit: Merel Burghouwt, Dirk Verhoeven
Zakelijke leiding: Esther Dikkers
Met dank aan: Toneelgroep Oostpool, Bert Hadders en Raoul Copier

Kijk voor meer informatie over tgECHO op deze website