Programma

Koop kaarten
  • zaterdag 19 mei 20.30 uur - 22.00 uur

Het Zuidelijk Toneel - Talk Show

Oprah, Adriaan van Dis, The Dick Cavett Show, Ricki Lake…uren heeft ze ernaar gekeken. Maar wat fascineerde haar eigenlijk zo? In deze groots opgezette theatervoorstelling bouwt regisseur Suze Milius een talkshow-studio op scène na, om dit symbool van het televisietijdperk te onderzoeken. Het is een viering en een afscheid van een medium dat, hoewel het nog altijd door velen gebruikt wordt, niet langer de toekomst heeft. “Een afscheid van al wat mooi was, een afscheid van mijn jeugd”, aldus Suze Milius.

Suze Milius (1986) studeerde in 2012 af aan de regieopleiding van de Toneelacademie Maastricht. Ze is een van Nederlands best bewaarde theatergeheimen. Haar voorstellingen werden geselecteerd voor Het Theaterfestival en al tweemaal genomineerd voor de BNG Bank Nieuwe Theatermakers-prijs. Haar werk wordt getypeerd door een visuele en fysieke theatertaal die focust op intermenselijk gedrag in al zijn onhandigheid en ongemak. Haar projecten vertrekken vanuit schijnbaar alledaagse werelden, die in de theatrale ruimte onder spanning komen te staan.

Hoewel ze jong is, zijn haar projecten steevast groot van opzet. Suze probeert je, als toeschouwer, altijd op een andere manier aan te spreken. Als kijker herken je jezelf en dit kan heel vervreemdend zijn. Met haar liefde voor absurde humor, gecombineerd met haar abstract denkvermogen en gestileerde esthetiek creëert Suze kleurrijke universums. Dat zal ook het geval te zijn in haar nieuwe creatie, TALK SHOW.

Piet Menu: “Moeiteloos neemt Suze Milius publiek en acteurs mee in haar mooie, ontroerende en grappige universum. Altijd verrassend en toch steeds herkenbaar in stijl en taal.”

Prijs toegangskaarten: € 16 / € 14, online € 15 / € 13, CorrosiaPas gratis

Productie
House Crying Yellow Tears in coproductie met Het Zuidelijk Toneel, d e t h e a t e r m a k e r & deSingel

Credits
regie Suze Milius

Kijk voor meer informatie over Het Zuidelijk Toneel op deze website