Programma

koop kaarten
  • donderdag 23 november 20.30 uur - 22.00 uur
  • vrijdag 24 november 20.30 uur - 22.00 uur

Suburbia - Eenzame begeerte (try-outs)

RAUW ACTEURSDUEL

Suburbia in première bij Corrosia Theater, Expo & Film met Eenzame begeerte: fel spel over liefde, lust en venijn.

Giftig huwelijk
Een broeierige eerste ontmoeting op het strand tussen een jonge man en een vrouw, twee hunkerende lichamen wanhopig op zoek naar iemand om wat warmte van te stelen. Twintig jaar later en duizenden verwijten verder leven Marie en Thomas een giftig huwelijk. De talentvolle Olivier Diepenhorst, vaker te gast in Corrosia, regisseert Lot van Lunteren en Stefan Rokebrand in dit rauwe acteursduel over liefde, lust en venijn.

In-yer-face theatre
De toneelstukken van de Britse auteur, acteur en regisseur Steven Berkoff zijn ‘in-yer-face theatre’; recht voor z’n raap en rauw. Hij draait al een tijd mee (hij is nu 80), maar wordt nog altijd het enfant terrible van het Britse theater genoemd. Suburbia’s Eenzame begeerte is gebaseerd op Berkoffs tweeluik Lunch en De boog van Ulysses. Dichter Ingmar Heytze maakt de nieuwe Nederlandse vertaling van deze stukken. De topacteurs die zich met Berkoffs woorden zullen meten, zijn Lot van Lunteren (eerder bij Suburbia te zien in Ploegen en Winterbloemen) en Stefan Rokebrand, die bij diverse theatergezelschappen werkte (ook bij Suburbia, in Ploegen), maar ook speelde in musicals als Soldaat van Oranje en Chez Brood. Voor zijn rol als Herman Brood ontving Rokebrand de Musical Award 2017 voor beste mannelijke hoofdrol.

Nieuwe samenwerking
Theatergroep Suburbia is het stadsgezelschap van Almere. Het is voor de eerste keer dat het samenwerkt met Olivier Diepenhorst, een groot regietalent dat opvalt met zijn repertoirevoorstellingen. Hij studeerde in 2013 af aan de Regie Opleiding van de Theaterschool in Amsterdam en is sinds 2014 een van de vaste regisseurs va Toneelschuur Producties. Voor zijn regies Smekelingen (2015) van Euripides en Ashes to Ashes (2014) van Harold Pinter werd hij genomineerd voor de BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs 2016.

23 & 24 november: try-outs. Op 24 november vindt na afloop een nagesprek plaats met Ingmar Heytze.
Op 25 november vindt de première plaats.

Prijs toegangskaarten try-outs: € 10 / € 7,50, CorrosiaPas gratis

Kijk voor meer informatie over Suburbia op www.theatergroepsuburbia.nl